Eylül ayında yaşanan olayda ilk açıklamada 50, daha sonra yapılan açıklamalarda 30 milyon Facebook hesabının bilgilerinin hacklendiği ve siber saldırganların eline geçtiği ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook, FBI ile işbirilği yaparak saldırganların ortaya çıkarılmasını çalıştıklarını da belirtmişti.

Konuyla ilgili bir de sayfa hazırlayan Facebook, bu sayfaya girdiğinizde hesabınızın siber saldırıdan etkilenip etkilenmediğini (kesin bir dille olmasa da) söylüyor.

Yapmanız gereken tek şey Facebook'un ilgili sayfasına girmek ve sayfanın alt kısmına doğru aşağı inmek. Şimdilik Türkçe dil desteği bulunmayan sayfanın altında aşağıdaki ifade bulunan bir metin yer alıyor:

Is my Facebook account impacted by this security issue?

Our investigation is still ongoing, but based on what we've learned so far, the attackers did not gain access to information associated with your Facebook account.

Bu metni Türkçe olarak vermemiz gerekirse aşağıdaki metin ortaya çıkıyor:

"Facebook hesabım bu güvenlik sorunundan etkileniyor mu?

Araştırmamız devam ediyor, ancak şu ana kadar öğrendiklerimize dayanarak, saldırganlar Facebook hesabınızla ilişkili bilgilere erişemediler."

Yani Facebook kesin olarak hesabınız etkilenmiştir ya da etkilenmemiştir demiyor. Ama şu ana kadar elimizdeki bilgilere göre etkilenmiş ya da etkilenmemiştir diyor. Siz de yukarıdaki adrese girerek Facebook hesabınızın bu saldırıdan etkilenip etkilenmediğini öğrenebilirsiniz.

Teknolojioku