Avrupa Birliği internetin bir insan hakkı olduğunu belirterek yeni bir proje başlattığını duyurdu. Birlik tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte duyurusu gerçekleştirilen proje ile birlikte artık ücretsiz bir şekilde internet hizmeti almak mümkün olacak.

Dijitale Önem Artıyor!

Son dönemlerde Avrupa Birliği tarafından yapılan projelerin daha çok dijital ağırlıklı olması, kurumun bu alana yönelik çalışmalara hız verdiğini de gösterirken, girişimlerin hızlandırılması ile birlikte Avrupa’daki vatandaşlara önemli imkanlar sağlanıyor. 5G için yeni bir projeye başladığını duyuran Avrupa Birliği, şimdide de vatandaşlar ücretsiz internet sağlamak için çalışacak. Konuyla ilgili açıklamalar resmi olarak yapılırken, açıklama yapan isim Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker oldu.

Hedef 2025!

Projedeki hedefin 2025 yılı olduğu açıklanırken, bu tarihe kadar gerekli altyapıların hazırlanacağı ve 5G ile birlikte ücretiz bir şekilde internet hizmetinin sunulacağı ifade edildi. 2025 yılı her ne kadar çok uzak olarak görülse de 5G’nin de stabil olarak kullanılabilmesi için belirtilen yıllara işaret ediliyor. Bu bakımdan 5G üzerinden ücretsiz internet verecek Avrupa Birliği, bu gelişmelerin yaşanmasını beklemek durumunda. Fakat bu tarihe kadar da 2020 yılı itibari ile ücretsiz olarak Wi-Fi üzerinden gerekli bağlantı sağlanacak.

Kaynak: Veteknoloji.net