Akıllı telefonların hayatımıza sağladığı faydalara şüphe yok. Ancak diğer her şeyde olduğu gibi fazla akıllı telefon kullanımının da birçok zararı olabiliyor. Bu zararlar hem fiziksel hem de psikolojik olarak değişkenlik gösteriyor.

Daha önce ayaktayken aşağıya doğru akıllı telefonumuza baktığımızda bunun ciddi bir duruş bozukluğu oluşturduğunu ve ileride bu durumun önemli sonuçlar doğurabileceğini öğrenmiştik. Şimdi de fazla akıllı telefon kullanımının çocuklarda şaşılığa sebep olabileceği ortaya çıktı.
Akıllı telefon kullanım süresine dikkat

Güney Kore'de yer alan Chonnam Ulusal Üniversitesi Hastanesi'nin yayınladığı araştırma sonucuna göre çocuklarda gereğinden fazla akıllı telefon kullanımı şaşılığa sebep oluyor. 7-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik yapılan araştırmada, günlük 4-8 saat arasında akıllı telefon kullanan çocuklarda 'içe şaşılık' durumunun oluşabildiği gözlendi.

Araştırmada sözü edilen 'içe şaşılık' durumu, hastanın eninde sonunda şaşı olmasına sebep oluyor.

Akıllı telefonların fazla kullanılmasıyla oluşan böylesi fiziksel zararların yanı sıra çocukların daha zor sosyalleşmesi gibi farklı sorunlar da görülebiliyor. O nedenle ebeveynlerin mutlaka çocukların akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik ürünleri kullanmasına sınırlandırma getirmesi gerekiyor.

Kaynak Shiftdelete