Belçika Federal hükümeti başbakanı Alexander De Croo, ek korona önlemleri konusunda Çarşamba günü Danışma Kurulu ile bir araya gelecek.  Bu görüşme öncesinde hükümet, yeni kararlar almaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke’un verdiği tavsiyeyi dinleyen Belçika hükümeti, sağlık personelini yakından ilgilendiren bir kuralı açıkladı. Buna göre; yaşlı bakımı veya engelli bakımı hizmeti veren kişiler de dahil olmak üzere,  tüm sağlık personeline COVID-19'a karşı aşılanması için 1 Nisan'a kadar süre verilecek. 1 Ocak'tan önce aşı yaptırmayan sağlık personeli açığa alınabilecek.  Nisan ayına kadar aşı yaptırmamış olanlar ise işten çıkartılacak. İşten çıkarılan personelin işsizlik maaşı alma hakkı bulunacak. 

Hükümet; artan korona enfeksiyonlarına karşı mücadelede, diğer sektörlerdeki çalışanlar için de haftanın dört günü evden çalışmasına karar verdi. Bu nedenle çalışanların haftada en fazla bir gün ofise gitmelerine izin verilecek.

Aniden artan enfeksiyon oranı nedeniyle harekete geçen hükümet, Ekim ayının sonunda ülke genelinde kafe, bar, restoran ve spor salonlarında korona giriş belgesi ve kamuya açık tüm kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirmişti. 10 Kasım'da alınan kararda da isteyen tüm Belçikalıların önümüzdeki aylarda COVID-19'a karşı destekleyici üçüncü doz aşı yaptırabileceğine karar vermişti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU