Belçika’da artan korona enfeksiyonuyla mücadele etmek için daha hızlı hareket edilmesi kararına varan Başbakan Alexander De Croo, Cuma günü yapılacak toplantıyı Çarşamba gününe çekti. Bu arada uzman kişilerden oluşan GEMS de hükümete toplum içinde temas anlarının daha aza indirilmesi için, yeni önlemler alınması tavsiyesinde bulundu.

Fransızca olarak yayınlanan Le Soir gazetesinde yer alan bir haberde; GEMS uzmanlarının hükümete, ‘gece hayatının yeniden kapatılması, dokuz yaşından itibaren tüm çocuklara maske zorunluluğu getirilmesi ve Noel'e kadar evden çalışmaya geçilmesi gerektiği’ tavsiyelerinde bulunduğu belirtildi.

Ekim ayı sonunda  '4. dalga başladı ve çok ağır geçecek' diyerek uyarılarda bulunan ve önlemlerin artırılmasını savunan Belçika Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Frank Vandenbrouck göre ise aşılıların ve aşısızların ayrılacağı bir sisteme geçiş yapılmalı. 

Bakanın önerisi kabul edilmesi halinde, sadece aşılı olanlar birçok yere girebilecek, aşısız olanlar ise mecburi olarak aşı yaptırmak zorunda kalacak. Het Nieuwsblad’a göre ise bazı partiler bu öneriye hiç sıcak bakmıyor ve bunun aşırı olduğunu savunuyor.

GEMS uzmanlarının bir diğer tavsiyesi ise 'en riskli’ olarak görülen öğrenci aktiviteleri, toplu olarak yapılan spor aktiviteleri gibi, kapalı alan aktivitelerinin 3 ila 4 hafta süreyle askıya alınması yönünde. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU