Belçika'nın kuzeyindeki Anvers kentinde bulunan limanda son 42 günde toplam 27 ton kokain ele geçirildi.

Anvers savcılığından yapılan açıklamada, uyuşturucunun 11 tonunun, 2 Nisan gecesi limandaki bir konteynırda ele geçirildiği ve kokainin toplam piyasa değerinin 1,4 milyar Euro'ya yakın olduğu belirtildi.

Savcılık, şifreli mesajlaşma imkanı sağlayan kriptolu Sky ECC telefonlarının ve yazılımının kırılmasından sonra yakalanan uyuşturucu miktarının ciddi oranda arttığına işaret ederek bugüne kadar şifreli mesajlaşmada kullanılan telefonların şifrelerinin çözülmesiyle 1 milyar civarında mesajın incelendiğini aktardı.

Belçika polisi, 2018 sonunda başlayan bir soruşturmada uyuşturucu çetelerinin şifreli telefonlar kullanmaya başladığını belirlemiş ve bundan sonra yürütülen çalışmalarda şifrelerin çözülmesiyle uyuşturucu kaçakçılarına operasyonlar düzenlenmişti.

Son olarak geçen ay yine Anvers ve Limburg kentlerinde Avrupa'daki son yılların en büyük operasyonu düzenlenmiş ve 17 ton kokain ele geçirilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın