Yurtdışında mal varlığı tespit edilen aileler sosyal konutlardan çıkarılıyor

Belçika'nın Lier kentinde aralarında Türk ailelerinde olduğu 25 ailenin, yurtdışında mülk sahibi oldukları ve mal varlıklarını beyan etmedikleri gerekçesiyle sosyal konutlardan çıkarılmaya başlanacağı açıklandı. Bazı ailelerin geçmiş yıllarda aldıkları 35 bin Euro'ye varan kira indirimlerini de geri ödemeleri gerekiyor.

Lier Sosyal Konut Derneği (LMH) Müdürü Marc Van den Eynde, aldıkları kararı savunarak, "Bu sosyal kiracılar kuralları ihlal ediyor. Sosyal konut kiralayanların gayrimenkul sahibi olmasına izin verilmez. Ne ülkemizde ne de yurtdışında. Bu Flaman mevzuatında açıkça belirtilmiştir." açıklamasını yaptı. 

LMH, sosyal konutlarda oturan bazı yabancı kökenli vatandaşların, yurtdışındaki varlıklarını araştırmak için uzmanlaşmış bir Hollanda araştırma şirketi ile anlaştı. Hollandalı şirket yapmış olduğu araştırma sonucunda 59 kişi belirlerken, bunlardan 25'inin mülk veya mal varlığı olduğu tespit edildi. 

Ev şirketi, aralarında Türklerin de olduğu 25 aileye eylül ayına kadar taşınmak için süre tanırken, nisan ayından itibaren kira indirimi almadan tam kira ödemeleri gerektiği açıklandı. 

Flaman hükümeti, ev şirketlerini araştırma yapmak için destekliyor

Flaman Konut Bakanı Matthias Diependaele, tüm sosyal konut şirketlerinin bu tür araştırmaları başlatma çağrısı yaptı.

Ayrıca Flaman hükümeti, yurtdışındaki emlak araştırmalarında uzmanlaşmış özel araştırma kurumları ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma çerçevesinde aralarında Türkiye'nin de olduğu 41 ülkede Belçika'da yaşayan yabancı kökenli vatandaşların mal varlığının araştırılacağı açıklandı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU