Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi, koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı ortalarından bu yana kapalı olan sınrılarını 15 Haziran'dan itibaren, İngiltere de dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesine yeniden açmayı kararlaştırdı.

  • 8 Haziran'dan itibaren Belçika'daki restoran ve kafelerin, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla açılmasına izin verilecek. İş yerleri en geç gece 01:00'de kapanacak.
  • Sinema, tiyatro, kumarhane, resepsiyon salonları ve halka açık etkinlikler, 1 Temmuz'a kadar yasak olacak. Gece hayatı, en erken Ağustos ayı sonunda başlayacak.
  • Cami, kilise ve diğer ibadethaneler de, 8 Haziran'dan itibaren 100 kişiyi aşmamak koşuluyla yeniden açılacak. İbadethanelerde kişi sayısı 1 Temmuz'dan itibaren 200'e genişletilecek.
  • Spor faaliyetleri 8 Haziran'dan itibaren devam edecek ancak judo, basketbol, boks veya futbol gibi temas sporlarında "temassız" antrenmanlar yapılacak. Havuzlar ve sağlıklı yaşam merkezleri kapalı kalmaya devam edecek.
  • Ailelerin haftalık en fazla 10 kişiye kadar farklı insanla görüşmesine izin verilecek. Belçikalılar 8 Haziran'dan itibaren ülke içerisinde günübirlik ya da daha uzun süreli seyahat edebilecek.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız