Bu görüntü sosyal medyada "Neden internet üzerinden alışveriş yapmıyorlar?" eleştirilere yol açtı.

Ancak Belçika Yoksullukla Mücadele Ağı'na göre, bu beklenen bir durumdu. Çünkü, "2 aydan bu yana evde kalan dar gelirli insanların başka seçeneği yoktu."

De Zuidpoort Yoksullukla Mücadele Derneği, her iki mağaza zincirinin de, düşük fiyat avantajının yanı sıra, toplu yaşıma araçlarıyla ulaşılabilir noktada olduğu için tercih edildiğini belirtti.

Dernek, sosyal medyada başlayan eleştirilerin haksız olduğunu savundu.

Derneğe göre, "düşük gelirliler için, internet alışverişi hem pahalı hem de zor."

Yüzde 14 akıllı telefon, tablet, laptop kullanmıyor

Çünkü Belçikalıların yüzde 14'ünün akıllı telefon, tablet ve laptop gibi, çevrimiçi alışveriş yapabileceği bir cihazı yok.

Halkın yüzde 20'si elektronik posta gönderemiyor ya da cihaz kullanım bilgisine sahip değil.

Bütün bunlar olsa bile, yine de sanal alışveriş için yeterli değil. Bunlara ek olarak, düzenli bir iş, banka hesabı ya da kredi kartı, sabit bir adres ve en önemlisi de çalışan bir kapı ziline ihtiyaç var.

Dernek, büyük kentlerde dar gelirlilerin yaşadığı sosyal konutlarda birçok apartmanın kapı zillerinin bozuk olduğunu ve kargo çalışanlarının da çoğunlukla 11. kata çıkmadığını vurguluyor.

Belçika Yoksullukla Mücadele Ağı'na göre, yeterli bütçesi olmayan insanlar için mağazadan satın almak daha ucuza geliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle eve kapanan insanların enerji ve gıda harcamalarının arttığını ve buna rağmen yeterli yardım alamadıklarını belirten örgüt, düşük gelir grupları için finansal iyileştirme talebinde bulundu.

Hollanda Tasarruf Enstitüsü'ne göre de, koronavirüs, yoksulluğun artmasına neden oldu. Her 5 Hollandalıdan biri, salgın döneminde gelir kaybına uğradı.

Bu durumdan en fazla gençler, serbest meslek sahipleri ve yarı zamanlı çalışanlar olumsuz etkilendi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız