Belçika'nın Flaman Ardenleri kıyısında 1500 nüfusu bulunan Ouwegem köyünde Covid-19'a yakalandığını geç farkeden 68 yaşındaki aile hekimi Leon G., yapmış olduğu muayeneler  sırasında maske takmadığı için yaklaşık 100 hastasının virüse yakalandığı tahmin ediliyor. 

Aile hekimi Leon G.'nin bu hafta başında koronavirüse yakalandığının ortaya çıkmasının ardından muayenehanesi geçici olarak kapatılırken, doktorun virüse yakalandıktan sonra 3 gün maskesiz olarak çalıştığı açıklandı. 

Doktor Leon G. bu hafta maskesiz olarak muayene ettiği hastalarına test yaptırmaları konusunda çağrıda bulunurken, yapmış olduğu hatayı aptallık olarak değerlendirdi. Hastalarından tehdit ve hakaret telefonları aldığını belirten doktor Leon G., muayenehanesini bundan sonra açıp açmayacağı hakkında kararsız olduğunu belirtti. Bir doktor olarak hayatı boyunca elinden gelenin en iyisini yaptığını ifade eden aile hekimi, yaşanan olayları talihsizlik olarak değerlendirdi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU