Belçika'da ilk aşı 28 Aralık'ta Puurs kasabasındaki bir bakımevinde kalan 96 yaşındaki Jos Hermans'a yapılmıştı. Belçika'da ilk aşı önceliği bakımevinde kalan yaşlılara ve bakımevi çalışanlarına verilirken, bu ayın sonundan itibaren sağlık çalışanlarına aşılama başlayacak. 

Yapılan plan dahilinde Mart ayından itibaren 65 yaş üstü ile birlikte risk altındaki hastalar ve önemli bir mesleği olan kişiler aşılanmaya başlanacak. Hükümet, Haziran ayından itibaren nüfusun geri kalanında başlayacak olan aşı çalışmaları ile birlikte Eylül ayına kadar nüfusun yüzde 70'inin aşılanmasını hedeflediklerini açıkladı. 

Belçika medyasında yer alan haberlere göre yürütülen aşı kampanyasının çok yavaş ilerlediği için sert eleştiriler alan Belçika Federal Hükümeti Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, Eylül ayı sonuna kadar koronavirüsü kontrol altına alacak kadar aşı yapılacağını açıkladı. Bakan Vandenbroucke, aşı kampanyasının bu nedenle hızlandığını belirtti. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU