Belçika, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki hızlı artış nedeniyle bir hafta içinde ikinci kez ek tedbir kararı aldı. 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü acil olarak toplanan ve korona tedbirlerini sıkılaştıran Belçika, bugün yapılan toplantıda ek yine önlemler aldı.

Başbakan Alexander de Croo bugün verilen basın toplantısında Danışma Kurulu kararlarını açıkladı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Sağlık Bakanı ise 5 ila 12 yaş arasındaki çocukların aşılanmasına birkaç hafta içinde başlanacağını aktardı.

Belçika’da 5-12 yaş arası çocukların aşılanmasına başlanıyor  

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, Danışma Komitesi'nden sonra yaptığı açıklamada, bu ay içinde 336.000 ve Ocak ayında 400.000 doz çocuk aşısı geleceğini belirtti.

Bakan kısa süre içinde 12 yaşına kadar olan çocukların aşılanmasına başlanacağını kaydetti.


Bugün alınan yeni koronavirüs tedbirleri şu şekilde sıralandı:

  • 6 Yaş üstü çocuklar kapalı alanlarda maske takacak. 
  • Okullarda aynı sınıfta okuyan 2 öğrencinin ayı anda Coronavirüs testinin pozitif çıkması durumunda tüm sınıf karantinaya alınacak.
  • Okullar 18 Aralık 2021 tarihinden itibaren 3 haftalık Noel tatiline başlayacak 
  • Özel etkinliklerde 200 kişi sınırı getirildi. Bu sayının altındaki etkinliklere organizasyonlarda Güvenli Kovid Belgesi ve maske takılması gerekecek.
  • Yeni kurallar 04.12.2021 (cumartesi) tarihinden itibaren geçerli olacak

Önceki tedbirler
Belçika, 17 ve 26 Kasım tarihlerinde de tedbirleri sıkılaştırmıştı. Maske zorunluluğu geri getirilmiş, haftanın 4 günü evden çalışılması, kafe ve restoranların 23.00'te kapatılması, gece kulüpleri ve diskoların kapanması, özel partilerin yasaklanması, spor müsabakalarına seyirci alınmaması kararlaştırılmıştı.
Üçüncü doz aşıların uygulanması için de hızla harekete geçileceği belirtilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU