Göstericiler, "Dur Trump", "Ellerini Kudüs'ün üzerinden çek" ve "Kudüs, Filistin'in başkentidir" yazılı dövizler ile Trump'ın elini kanlı gösteren görseller taşıdı.
Bosna Hersek'teki Filistinliler Birliği Başkanı ve Filistin'in eski Saraybosna Büyükelçisi Majed Maarouf, burada yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın Kudüsü" Saraybosna'dan Filistinlilerin yalnız olmadıkları mesajını gönderdiklerini belirterek, "Dünyada barış ve adaleti savunan insanlarla bir araya geldik. Trump, başkaları adına karar alıp Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edemez." dedi.
Kudüs'ün, uluslararası bir şehir ve Filistin'in başkenti olduğuna işaret eden Maarouf, "Kudüs, tüm dinlere kapılarını açan bir şehir. Filistinliler vatanlarını unutmaz. Avrupa Birliği'ne (AB) Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaları çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.
Bosna Hersek-Filistin Dostluğu Derneği Başkanı Avdo Hebib de Trump'ın tek taraflı karar aldığını vurgulayarak, "Filistin halkının özgürlüğü için verilen mücadelenin yanındayız. Kudüs, tüm dinlerin merkezidir ve Filistin halkına aittir. İstanbul Deklarasyonu'nda belirtilen Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edilmesi maddesini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.
AA