Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Avrupa genelindeki Müslümanlar için önemli ibadet vakitleri geldi çattı. Bu akşam, kıtanın dört bir yanındaki camilerde ilk teravih namazı kılınacak ve gece ilk sahura kalkılacak.

İşte bazı Avrupa şehirlerindeki ilk ve son oruç vakitleri:

Amsterdam'da İlk ve Son Oruç Vakitleri: İlk oruç 05:10'da başlayacak ve ilk iftar 18:44'te yapılacak. Son oruç ise 09 Nisan'da, imsak 04:49 ve iftar 20:35'te olacak.

Bruksel'de İlk ve Son Oruç Vakitleri: İlk imsak 05:15'te, ilk iftar 18:47'de gerçekleşecek. Son oruçlar 09 Nisan'da, imsak 04:59 ve iftar 20:35'te olacak.

Paris'te İlk ve Son Oruç Vakitleri: İlk imsak 05:27'de, ilk iftar 18:56'da yapılacak. Son oruçlar 09 Nisan'da, imsak 05:16 ve iftar 20:40'ta olacak.

Berlin'de İlk ve Son Oruç Vakitleri: İlk imsak 04:35'te, ilk iftar 18:10'da gerçekleşecek. Son oruçlar ise 09 Nisan'da, imsak 04:14 ve iftar 20:01'de olacak.

Avrupa'da Fitre Miktarı: Kişi Başı 15 Euro

Avrupa'daki Müslüman toplulukları için bu yılın fitre miktarı kişi başı yaklaşık 15 euro olarak tespit edildi. Fitre, zengin Müslümanların Ramazan ayı süresince veya bayramdan önce ihtiyaç sahiplerine yapmaları gereken maddi yardımdır. Bu yıl belirlenen miktar, Avrupa'daki yaşam maliyetlerini göz önünde bulundurarak, ihtiyaç sahiplerine gerçek yardım sağlama amacını taşıyor.

Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı

Fitre bağışlarının güvenilir kuruluşlar aracılığıyla toplanması ve doğru şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor, böylece Ramazan'ın yardımlaşma ve paylaşma ruhu toplumun her kesimine yayılıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.