BELÇİKA

Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi

Anderlecht Belediyesi polis ve Savcılık işbirliğiyle uyuşturucu ve şiddetle mücadele için yeni önlemler aldı. Peterbos'a yabancıların girişi yasaklandı.

Abone Ol

Anderlecht Belediyesi, Brüksel-Güney Polis Bölgesi ve Brüksel Savcılığı tarafından ortaklaşa alınan kararda, Peterbos mahallesinde uyuşturucu kaçakçılığı ve şiddet olaylarına karşı mücadelede amacıyla bazı yeni tedbirler alındı. Yeni uygulanacak önlemler arasında düzenli kimlik kontrollerinin yapılması ve mahalle dışından gelen kişilere bölgeye giriş yasağı getirilmesi yer aldı. Ayrıca belediye genelinde kamusal alanlarda alkol tüketimi yasaklandı.

Salı günü yapılan duyuruda, savcılık "açık ve caydırıcı bir polis varlığı" yoluyla suç oranlarını düşürmeyi ve mahallede yaşayanların günlük yaşamlarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Açıklamada ayrıca, bölge dışından Peterbos’a gelenlerin mahalleye girişinin yasaklanacağı belirtildi. Bu, polisin 16 Mayıs 2024 tarihine kadar bölgede ikamet adresi olmayan kişilerin Peterbos mahallesine erişimini engelleyebileceği anlamına geliyor. Bu yasak her iki ayda bir uzatılabilecek.

Alınan kararlardan bir tanesi de kamusal alanda alkol yasağı. Sadece Peterbos mahallesinde değil, tüm belediye genelinde kamusal alanlarda alkol tüketimi tamamen yasaklandı.

Savcılık ayrıca, Göçmen Bürosu ile yapılan anlaşma uyarınca ikamet hakkı olmayan uyuşturucu suçuna bulaşmış göçmenlerin kapalı merkezlere alınacağını belirtti.

Brüksel savcılığı, Peterbos bölgesinde bazı suçlarda işlemleri hızlandırarak çözüme ulaşacak şekilde değişiklikler yapılacağını belirtti. Bu çözüm yolları, savcılığın küçük suçları hızlı bir şekilde ele almasına imkan tanıyacak. Gelecekte, uyuşturucu veya yasaklı silahlarla yakalanan yetişkinlere hızlı bir şekilde para cezası verilmesi planlanıyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol