Amsterdam Belediye Başkanı Halsema, yeni korona kurallarının şehirde tam anlamıyla uygulanamayacağını belirtti. Çarşamba günü Meclis toplantısında bir açıklama yapan Halsema, kentte sadece 'aşırı' bir durum söz konusu olduğunda korona belgeleri ve gece saati uygulaması sebebiyle kapanması gereken mekanların kontrol edilebileceğini aktardı.

Bilindiği üzere 25 Eylülden itibaren geçerli olan yeni korona tedbirleri kapsamında kafe, bar, restoran, sinema, spor müsabakaları gibi, çok kişinin bir arada bulunduğu yerlerin girişlerinde 'korona giriş belgesi' kontrolleri yapılacak. Ayrıca kafe, bar, restoran, gece kulübü gibi mekanlar gece saat 00.00'dan sabah saat 06.00'a kadar kapalı olacak. Bu anlamda BOA gibi güvenlik güçlerine düşen görev ise şehirdeki mekanları ve korona giriş belgelerini kontrol etmek.

Halsema açıklamasında bu noktaya dikkat çekerek, "örneğin, bir kafede kapanış saatinden sonra halen daha 'yüzlerce insan' varsa, bunu denetleye biliriz" derken, ancak şehirde yapılacak tüm kontroller için yeterli insan gücüne sahip olunmadığını dile getirdi.

Belediye başkanı gece saatlerinde faaliyet gösteren restoranların kapanış saatiyle ilgili de endişeleri olduğunu belirtirken, “Belirlenen kapanma saati uygulaması korona belgesinin  güvenilirliğini de etkiler. Sistem neden sadece aşılı veya test yaptırmış kişilerin 23.30'da çalışmasına izin versin de 00.30'da çalıştırmasın?" şeklinde konuştu.

Özellikle gençler için yeni bir strateji üzerine Den Haag ile görüşme içerisinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Halsema, gece kulüplerini daha uzun süre açık tutarak gençlere aşı olmak için bir neden yaratılabileceğini belirtti. Halsema, hükümetten bu konuyu yeniden gözden geçirmesini istediğini kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU