ALMANYA

Almanya'da vatandaşlık başvurusu randevuları para karşılığında satılıyor

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Krizi fırsata çevirmek isteyen uyanıklar, vatandaşlık randevusu satıyor.

Abone Ol

Almanya Federal Hükümetinin aldığı karar uyarınca 27 Haziran’dan itibaren çifte vatandaşlık başvurusu yapılabilecek. Birçok şehirde belediyeler oluşacak yoğunluğu atlatmak için personel sayısını artırıyor. Ancak bu önlemin yeterli olup olmayacağı henüz belirsiz.. Bazı uyanıklar ise uzun süre beklenen randevuları sistemden alıp, para karşılığı satıyor.

Vatandaşlık başvurusu için aylarca beklemek gerektiği şehirlerden biri de Bochum. Yıllık randevu sayısının 3 bin 500'e ulaştığı şehirde, Haziran ayında yaklaşık 40 bin kişinin başvuru yapması bekleniyor. 

Randevu krizini fırsata çevirmek isteyen uyanıklar da bulunuyor. WDR gazetesi muhabirlerinin yaptığı bir araştırma, şehirde randevuyu para karşılığı satan kişilerin olduğunu ortaya çıkarttı. 

Muhabirlerin araştırmasında, kendilerini vatandaşlık randevusu almak isteyen bir kişi gibi göstererek, Telegram gruplarında bir satıcı ile iletişime geçti. Satıcı 250 euro karşılığında randevu ayarlayabileceğini belirtti. Satıcı ile bir araya gelen muhabirler vaad edildiği gibi 2 hafta sonraya randevunun ayarlandığını ve aynı anda onay maili geldiğini belirtiyor. Randevu günü belediyeye giden muhabirler gerçekten randevunun gerçekten sistemde kayıtlı olduğunu da görüyor.

Vatandaşlığa kabul bürosu başkanı Marvin-Alexander Dupke, gazeteye yaptığı açıklamada, geçen yıl da böyle bir sorunla karşılaştıklarını ve bir e-posta adresiyle, günde yalnızca bir randevu alınabilir hâle getirilmesi gibi bazı kısıtlamalar getirildiğini belirtti.  Dupke halen daha randevuların satılmasını şaşkınlıkla karşıladı ve "Tüm sistemimizi kontrol ettik ama çözemedik." dedi.

Yetkililer, sisteme sızan kişilerin dışarıdan yasal olarak randevuları alıp sattığını, bu kişilerin Bochum şehrinde randevu sistemine erişimi olan çalışanlar da olabileceğini ifade etti. Sızıntının kaynağının araştırıldığı kaydedildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol