Alman basınına göre Schufa, telekomünikasyon şirketleri ve tüketici dernekleri arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı ve kurum 20 milyon telekomünikasyon şirketi müşterisinin verisini silmeye karar verdi. Bu durum Schufa kaydı bulunan milyonları olumlu yönde etkileyecek.

Almanya’da birçok büyük telekomünikasyon şirketi hâlâ müşterilerinin verilerini onların izni olmadan kredi kuruluşlarına iletiyor ve onlar da bu bilgileri profil oluşturmak için kullanıyor. Kısa süre önce bir avukat, bu konuda müvekkillerine önemli miktarda tazminat getirmesi beklenen bir dava açtı. 

Tüketici derneklerinin de yoğun eleştirdiği konu, telekomünikasyon şirketlerinin yasayı ihlal ederek kişilerin izni olmadan bilgilerini iletmesi yönünde. 

Telekomünikasyon ve Katma Değer Hizmetleri Sağlayıcıları Derneği (VATM) Shufa ile varılan uzlaşma uyarınca, telekomünikasyon sözleşmesine ait bilgilerin sadece “telekomünikasyon alanında dolandırıcılığı ve verilerin kötüye kullanımını önlemek” amacıyla kredi kurumuna bildirilecek ve bu bilgiler üçüncü taraflar tarafından kullanılamayacak.

Kredi raporlama kuruluşu Schufa web sitesinde yayınlanan açıklamada verilerin 20 ekim 2023 tarihinden itibaren silinmesine başlanacağı aktarıldı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Porapak Apichodilok - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş