Almanya'da pazartesiyi salıya bağlayan gece saat 02:00'de başlayan büyük demiryolu grevi ülkedeki seferleri iptal ettirdi. Aynı zamanda Alman hava yolu şirketi Lufthansa’daki grev de yaklaşık bin uçuşun iptal edilmesine neden oldu.

Demiryollarında büyük grev
Demiryolu şirketi Deutsche Bahn gece saatlerinde başlayan grevi mahkeme yoluyla durdurmaya çalışsa da başarılı olamadı. Makinistler 24 saatlik grevine başladı.

Grevin, Deutsche Bahn ile aylardır bir iş anlaşmazlığı içinde olan ve grevi ancak Pazar akşamı duyuran GDL sendikasının bir girişimi olduğu belirtildi.. 

Alman demiryollarında altıncı kez iş durduruluyor. Deutsche Bahn daha önce tren seferlerini acil durum yönetmeliğine göre ayarlamıştı. Bu sayede uzun mesafeli trenlerin yaklaşık beşte biri çalışmaya devam edebildi. 

Lufthansa kabin personeli grevde
Lufthansa’dan yapılan açıklamada, kabin personelinin 2 günlük grevi nedeniyle 12 Mart’ta Frankfurt havalimanında 600, 13 Mart’ta da Münih havalimanlarında 400 uçuşun iptal edileceği ve yaklaşık 120 bin yolcunun etkileneceği belirtildi.

Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikası, geçen hafta sonu Lufthansa’nın kabin personelini greve gitmeye çağırmıştı.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

UFO, Lufthansa’nın yaklaşık 18 bin kabin çalışanın ücretlerine 18 aylık bir sözleşme süresi için yüzde 15 zam talep ediyor. Sendikanın talepleri arasında enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin euroya kadar ödeme de yer alıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.