Tavak Vakfı’nın yaptığı araştırmaya göre, Avrupa Birliği sınırları içerisinde 150 binden fazla Türk girişimci bulunuyor.

Araştırmada, Avrupa’daki Türk girişimciler yaptıkları yatırımların yanı sıra 800 bin kişiye yakın insana da istihdam sağlıyor. Girişimcilerin başta gıda, tarım, inşaat, sağlık sektörü olmak üzere 157 ayrı sektörde faaliyet gösterdikleri görülüyor.

Hollanda’da rakamlar çok iyi durumda

Avrupa’da bulunan 150 binden fazla Türk girişimcinin 25 bini Hollanda’da bulunuyor ve iş verdikleri insan sayısı ise yaklaşık 100 bin kişiden fazla.

Tavak Vakfı genel başkanı Prof. Dr. Faruk Şen iddialı konuştu

Konu ile alakalı Brandday.net sitesinde bir açıklama yapan Tavak Vakfı genel başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, “Almanya’daki Türklerin ilk girişimciliklerini ortaya çıkaran ben oldum. İşçi şirketlerine yönelik araştırmalar yaparken, artık insanlarımızın sadece Türkiye’ye değil, başta Almanya olmak üzere yaşadıkları Avrupa ülkelerinde de yatırımlar yaptılarını ortaya çıkardık.

Tavak Vakfı’nın yaptığı son araştırmaya göre, Avrupa Birliği sınırları içerisinde 150 binden fazla Türk girişimcisinin olduğunu tespit ettik. Bunların yaptıkları yatırımın yanında, 800 bine yakın kişiye istihdam sağladıkları ortaya çıkarılmıştı. Şimdi bu gelişmeleri Almanya’daki kurumlar ciddi bir şekilde ele alıyorlar.

İlginç bir gelişme olarak Avrupa’daki göçmen grubu ağırlıklı 4 ana sektörde yatırım yaparken, Türklerin 157 ayrı sektörde yer aldıklarını görüyoruz. Alman hükümeti bu insanlarımıza bir yandan destek olurken, Alman Maliye Bakanlığı ise bu girişimcilerimizi ciddi bir şekilde takibe alıyor. Bunun en önemli nedeni, girişimcilerimiz gıda maddeleri sektöründe doğru dürüst vergi vermek istememeleri ve cirolarını az göstermek istemelerinden kaynaklanıyor. Türkiye bu girişimcilere hiçbir zaman sahip çıkamadı, durum onu gösteriyor ki çıkmaya da pek olanağı yok gibi.” dedi.

Prof. Dr. Faruk Şen: Yatırımlar örnek teşkil etmeli

Her ne olursa olsun Avrupa’daki Türk girişimcilerin küçümsenmeyecek ölçüde yatırımlar yaptığını belirten Faruk Şen, Türk iş insanının akılcıl bir şekilde yatırımlarını daha da artırıp, örnek teşkil etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU