Camiahaber'de yayımlanan habere göre, Almanya’da okulların açılmasıyla birlikte öğretmen ve öğrencilerdeki koronavirüs vaka sayısı artış gösterdi. Buna göre ülkenin en büyük nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde okulların açılmasından kısa bir süre sonra dört okul tamamen, 31 okul ise kısmen koronavirüs vakaları nedeniyle kapatıldı. Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, eyalette ilk üç günde 350 öğretmen ve 5 bin 900 öğrenci karantinaya alındı.

“Bu sayılar iyi bir başlangıcın göstergesi”

Kuzey-Ren Vestfalya Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer de konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, bu sayıların okul başlangıcının iyi bir şekilde yapıldığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Gebauer ayrıca, pandemi sürecine uygun şekilde dizayn edilen sınıflardaki yüz yüze eğitimin doğru olduğunu kaydetti.

Öte yandan Almanya’nın başkenti Berlin’de de okulların açılmasının ardından 825 okulun 41’inde koronavirüs vakası ortaya çıktı ve yüzlerce öğrenci karantinaya alındı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!