Robert Koch Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 27 bin 728 kişide daha virüs tespit edilirken, toplam vaka sayısı 1 milyon 379 bin 238'e yükseldi.

Almanya'da son 24 saatte 952 kişinin daha virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 23 bin 922'ye çıktı. Bugün açıklanan can kaybı sayısı, salgının başından beri kaydedilen en yüksek günlük ölüm sayısı olurken, şimdiye kadar en yüksek günlük ölüm sayısı 598 ile 11 Aralık’ta açıklanmıştı.

Almanya'da 10 Ocak'a kadar sürecek olan kısıtlamalar bugün başladı

Almanya'da 10 Ocak'a kadar sürecek kısıtlamalara göre, temel ihtiyaç malzemesinin satıldığı iş yerleri dışında tüm mağazalar kapalı tutulacak.

Süpermarketler, bankalar, oto tamirhaneleri,  benzin istasyonları ve eczaneler  gibi işletmeler açık kalacak. Tiyatro, sinema, konser salonları, spor salonları, yüzme havuzları, berberler, güzellik merkezleri ve dövmeciler gibi iş yerleri kapalı olacak.

Okullar ve kreşler kapatılacak. Ziyaretlerde en fazla iki hanenin bir araya gelmesine izin verilecek ancak toplanan kişilerin sayısı en fazla 5 olacak. Kapatılan bar ve restoran gibi işletmeler paket servisi yapmaya devam edecekler. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU