Almanya, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 16 Aralık'tan 10 Ocak tarihine kadar kapanma kararı almıştı. Alman medyası hükümet çevrelerine dayandırarak vermiş olduğu haberde, daha önce 10 Ocak'ta sona ermesi kararlaştırılan tecrit süresinin 31 Ocak'a kadar uzatılacağını belirtti.

Almanya'da 16 Aralık'ta alınan tecrit kararı gereği kamuya açık alanlarda alkol yasağı uygulanırken, restoranlar, oteller, berberler, güzellik merkezleri, spor merkezleri, yüzme havuzları, sinema, tiyatro, konser salonları gibi yerler kapatılmıştı. Sağlık merkezleri, süpermarketler, gıda satan yerler ve toptancılar ise bu yasağın dışında bırakılmıştı. 

Nihai kararın yarın Başbakan Angela Merkel ve 16 eyalet başbakanı tarafından yapılacak toplantı sonrası açıklanması beklenirken, yeni ek önlemler ile birlikte tecrit kararının 31 Ocak'a kadar uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü'nün paylaşmış olduğu verilere göre ülke genelinde vaka sayısı 1 milyon 785 bin 715'e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 495 oldu.  İyileşen hasta sayısı ise 1 milyon 465 bin 248 olarak kayıtlara geçti. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU