Alman polisi, Baden Württemberg eyaletindeki Heidelberg kentindeki Heidelberg Üniversitesi'nin konferans salonunda bir saldırganın çok sayıda kişiyi yaralamasının ardından intihar ettiğini açıkladı.

Mannheim polisi olay sonrası yaptığı açıklamada, saldırının yerel saatle 13.50'de uzun namlulu bir silahla gerçekleştirildiğini belirtti. 

Yaralılar hakkında bilgi paylaşılmazken, Heidelberg Üniversitesi öğrencilere okul binasına gelmemeleri çağrısı yaptı.

DPA haber ajansının görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak verdiği haberde, saldırganın bir öğrenci olduğu belirtildi. Kaynaklara göre, saldırganın yanında birkaç ateşli silah daha vardı vardı. Bazı görgü tanıklarına göre en az 4 kişinin yaralı olduğu, bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.  

Olay yerindeki incelemelerin özel kuvvetler ile birlikte devam ettiğini belirten polis, saldırıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Saldırgan hakkında bir açıklama yapılmadı.

Heidelberg Frankfurt'un güneyinde yaklaşık 160 bin nüfuslu bir kent. Heidelberg Üniversitesi Almanya'nın en bilinen üniversitelerinden biri.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU