Eyalet Okul Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan öğrenciler maske zorunluluğunun dışında tutulacak. 

Yaz tatilinden sonra okulların açılmasıyla birlikte Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde maske zorunluluğu da yürürlüğe girecek. Öğrenciler maskelerini yanlarında getirecek ve maske bedellerini de kendileri karşılayacaklar. Bunun dışında okullar, öğrencilerin maskelerini evde unutmaları durumunda yedek maskeleri hazır bulunduracaklar. Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer, okullarda maske zorunluluğunu şu ifadelerle savundu: “(Kuzey Ren-Vestfalya olarak) diğer eyaletlere kıyasla çok sert bir konsept sunuyoruz, çünkü tatilden sonra okulda eğitime başlayacak ilk büyük eyalet biziz. Tatilden geri dönenlerin getirebileceği salgın dalgası nedeniyle çok dikkatli olmalıyız.” Gebauer ayrıca 5. sınıftan itibaren maske zorunluluğunu, eyalette artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle bir mecburiyet olarak nitelendirdi.

Yeni eğitim döneminde yurt dışına okul gezilerinin sonbahar tatiline kadar yasaklanması; yalnızca Almanya içindeki gezilerin mümkün olması planlanıyor. Okullarda eğitim, yalnızca yeteri kadar havalandırılabilecek sınıflarda verilecek. Bu durumun bazı okullarda kapasite sorunu ortaya çıkartması bekleniyor.

Kuzey Ren-Vestfalya’da kreş ve anaokullarının da 17 Ağustos’tan itibaren düzenli işleyişe dönmeleri bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Kaynak: perspektif