Koronavirüs salgını Avrupa’da hızla yayılmaya devam ederken, birçok ülke kısıtlamaları yeniden uygulamaya başladı.

Merkel, bugün 11 büyükşehrin belediye başkanları ile bir araya geleceğini ve büyük kentlerde virüsün yayılmasını önlemek için alınacak yeni önlemleri konuşacaklarını açıkladı.

Karantina döneminde çok sayıda iş yerinin zor zamanlar yaşadığını hatırlatan Merkel, salgına karşı herkesin üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu.

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan uyarıda ise, Almanya'da vaka sayısının günde 10 bine kadar çıkabileceği belirtildi. Almanya’da toplam vaka sayısı 312 bin 908’e, toplam can kaybı ise 9 bin 664’e ulaştı.

“Gençler bize bir şey olmaz demesin"

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ise Berlin'de Kovid-19'la ilgili son gelişmelerin ele alındığı basın toplantısında açıklamalarda bulunarak hiç kimsenin bu virüse karşı dokunulmazlığı bulunmadığını belirtti ve "Rakamlar beni çok endişelendiriyor. Gençler, 'bize bir şey olmaz' demesin. Ancak 80 milyon mücadeleye katılırsa, virüs olasılığı önemli ölçüde düşer." ifadesini kullandı.

Spahn, tüm bu gelişmelere binaen yine de ikinci bir sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesini henüz beklemediğini kaydetti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!