Son alınan verilere göre Almanya ekonomisi artış gösteriyor. Bunda en büyük etken cüzdanının ağzını açan ve harcama yapan tüketiciler.

Almanya Merkez Bankasının (Bundesbank) Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, tüketicinin yaptığı harcamalar ülke ekonomisini canlandırmaya başladı. Buna karşılık, gelişmekte olan piyasalardan gelen zayıf talep ihracatta frenleme yaratıyor.

Bundesbank ‘a göre Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya bu yıl yüzde 1,7 büyüme sergileyecek. Önümüzdeki yıl gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 1,8 büyüyeceği tahmininde bulunan Bundesbank, 2017’de büyüme rakamlarının yüzde 1,7 olacağı öngörüsünde bulundu.

Önümüzdeki dönem için pozitif olduğunu belirten Bundesbank yetkilisi Jens Weidmann, aynı zamanda Euro Bölgesi dışındaki ekonomilerin de gelişeceğini ve bununda Almanya’nın ekonomisine olumlu etki yapacağını dile getirdi.

Bundesbank’ın yeni tahminlerinin, Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine oranla daha olumlu olduğu görülüyor. IMF Almanya’nın ekonomisinin 2017 yılına kadar yüzde 1,5 artacağını öngörmüştü.

Hollanda ekonomisi için yapılan Merkezi Planlama Ofisi tahminleri ise Almanya’dan daha olumlu sonuçlar verdi. CPB Hollanda’nın bu yıl yüzde 2, önümüzdeki yıl ise yüzde 2,4 büyüyeceğini öngörüyor. 2017 yılı için henüz bir açıklama yapılmadı.

© SONHABER.EU