HOLLANDA

Aboutaleb 'Dünyanın en iyi belediye başkanı' seçildi

Abone Ol

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Fransa'nın Grigny kentinin belediye başkanı Philippe Rio ile birlikte, 21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği '2021 Dünya Belediye Başkanı' seçimlerinde en iyi belediye başkanı seçildi. Aboutaleb, ödülü kazanan ilk Hollandalı oldu.

21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği '2021 Dünya Belediye Başkanı' seçimleri sonuçlandı. Dünyanın en iyi belediye başkanı olarak seçilen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, "Nutkum tutuldu. Rotterdam halkının beni bunun için aday göstermesi bir onurdur." şeklinde yorum yaptı.

Şehrin sakinleri tarafından çok takdir edildiğini hissettiğini belirten Aboutaleb, "Birbirinden farklı insanların bir arada yaşadığı bir şehir. Hayal edebileceğin en iyi işe sahibim." dedi.

En iyi belediye başkanlarının ortak özelliği: 'Barış, özgürlük ve eşit haklar'

London City Mayors Foundation tarafından verilen ödül jürisi yapılan seçim konusundaki açıklamasında her iki belediye başkanının ortak noktasının "Barış, özgürlük, eşit haklar ve haysiyetin sosyal uyum için son derece önemli olduğuna dair güçlü bir kanaate sahip olmaları” olduğunu kaydetti.

Pandemi yönetimi vurgusu

Bu yıl Ocak ayında üçüncü dönem Rotterdam belediye başkanı olarak yemin eden Aboutaleb'in, 'özgürlük, hoşgörü ve dayanışmanın tutkulu bir savunucusu' olarak tanımlayan organizasyon, açıklamada Aboutaleb'in 'pandemi sırasında olağanüstü bir liderlik sergilediğini kaydetti.

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb'in salgınının başlangıcından beri, toplumun savunmasız kesimleri açısından bakıldığında tehlikelerin farkında olan bir belediye başkanı olduğu belirtilen açıklamada,  ayrıca 'şehirlerin doğal afetlere dayanabilmeleri için daha esnek, sosyal ve çevreye duyarlı olmaları gerektiği' hususunu da çok iyi idrak ettiği vurgulandı.

'Cesaret, sabır ve alçak gönüllülük'

Açıklamada 'Aboutaleb, 2009'dan beri cesaret, sabır ve alçakgönüllülükle Rotterdam'ı yönetiyor.' ifadesi kullanılırken, 'belediye başkanı olduğu tüm yıllar boyunca, çok geniş bir ailenin babası gibi davrandı.' yorumu yapıldı.

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ödül alanlar arasında

Yerel yönetime adanmış uluslararası bir düşünce kuruluşu olan London City Mayors Foundation' tarafından düzenlenen, Yılın Belediye Başkanları ödülü 2004'ten beri her iki yılda bir veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte gerçekleştirdiği projeler, şeffaf yönetim uygulamaları, toplum sağlığının korunması ve vatandaşların kendini güvende hissetmesi için hayata geçirdiği uygulamalarla ‘City Mayors Foundation' (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor ‘2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü'ne layık görüldü.

Bu yıl derecelendirmeye katılan şehirler şu şekilde sıralanıyor: “Ankara – Türkiye, Arnheim – Hollanda, Bogota – Kolombiya, Braga – Portekiz, Bratislava – Slovakya, Buenos Aires – Arjantin, Cascais – Portekiz, Dantumadiel – Hollanda, Delhi – Hindistan, Freetown – Siera Leone, Grenoble – Fransa, Grigny – Fransa, Guarulhos – São Paulo, Brezilya, Helsinborg – İsveç, Kigali – Ruanda, Long Beach – Kaliforniya, Manchester –İngiltere, Mannheim – Almanya, Melbourne – Avusturalya, Mexico City – Meksika, Milan – İspanya, Milwaukee – ABD, Pasig – Filipinler, Raqqa – Suriye, Richmond – ABD, Rostock – Almanya, Rotterdam – Hollanda, Saint Omer – Fransa, San Bellino – İtalya, Villa de Conte – İtalya, Varşova – Polonya ve Washington – ABD.”

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU

Abone Ol