Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Maine eyaletinin en büyük ikinci kenti Lewiston’da silahlı saldırı düzenlendi.  Üç farklı adrese yapılan saldırıda az 22 kişinin öldüğü ve 60 kişinin yaralandığı açıklandı. Polis saldırganı yakalamak için geniş çaplı arama başlattı.

Lewiston Polisi sosyal medya platformu Facebook’tan yaptığı açıklamada şüphelinin 40 yaşındaki Robert Card olduğunu açıkladı. Şüphelinin fotoğrafı kamuoyunun bilgilenmesi için basın ile paylaşıldı. 

Amerikan basınında çıkan haberlerde, 40 yaşındaki saldırgan Robert Card’ın eski bir ordu mensubu ve ateşli silahlar eğitmeni olduğu açıklandı. Saldırganın Sparetime Recreation bowling salonu, Schemengees Bar & Grille Restaurant ve bir Walmart dağıtım merkezi olmak üzere üç ayrı yerde saldırı düzenlediği belirtildi.

Polis sosyal medyada yaptığı açıklamada, saldırganın “silahlı ve tehlikeli” olduğunu belirterek, Auburn sakinlerinin kapalı yerde kalması ve kapılarını kilitleme uyarısında bulundu.

Auburn Belediye Başkanı Jason Levesque, yaptığı açıklamada, olay nedeniyle okulların tatil edildiğini, yetkililerin Lewiston'daki silahlı saldırının şüphelisini aradığını ifade etti.
Polis daha önce de şüphelinin elinde yarı otomatik bir tüfeği tuttuğu fotoğrafların yanı sıra kullandığı beyaz renkli SUV’un da fotoğrafını yayınlamış ve kimlik tespiti için yardım istemişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş