Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ramazan ayı kapsamında Suriye’nin Bayırbucak bölgesinde yer alan Burç İslam kasabasında geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı programda soydaşlar, şehit aileleri, Türkiye mezunları, ihtiyaç sahipleri ve bölge halkı aynı sofrada bir araya geldi.
Düzenlenen iftar programıyla Suriyeli soydaşlarla olan bağların güçlendirilmesi, Türkiye’de eğitim almış mezunlarla buluşulması ve bölgedeki yerel temsilcilerle iletişim kanallarının geliştirilmesi hedeflendi. Programın Ramazan ayının dayanışma ve kardeşlik ruhunu pekiştiren bir buluşma niteliği taşıdığı ifade edildi.
İftar programında konuşan YTB Başkanı Abdulhadi Turus, Suriye’nin son 13 yılda büyük zorluklardan geçtiğini belirtti. Turus, ülkenin savaş, göç ve yıkımla karşı karşıya kaldığını ancak tüm bu süreçlere rağmen toplumun onurunu ve kimliğini koruduğunu dile getirdi.
Turus, yıllardır süren zorlu mücadelede yaşanan acıların özgür ve inancını koruyan bir Suriye için verildiğine dikkat çekerek, bu uğurda hayatını kaybeden Suriyeli şehitleri rahmetle andıklarını söyledi. Aynı mücadelede yer alan gazilerin de büyük fedakârlık gösterdiğini ifade eden Turus, onların verdiği emeğin unutulmayacağını vurguladı.
Bayırbucak Türkmenlerinin bu direncin en önemli temsilcilerinden biri olduğunu belirten Turus, Türkmen toplumunun kimliğini ve tarihini korumak adına önemli bir mücadele verdiğini söyledi. Türkmenlerin zor zamanlarda gösterdiği dayanışmanın ve dirayetin dikkat çekici olduğunu ifade eden Turus, bu duruşun Türkiye tarafından yakından takip edildiğini dile getirdi.
Türkiye ile Suriye arasındaki bağın yalnızca coğrafi komşulukla sınırlı olmadığını belirten Turus, iki ülke arasındaki ilişkinin uzun bir ortak tarihe ve kültürel bağlara dayandığını söyledi. Turus ayrıca uluslararası platformlarda Suriye meselesinin gündemde tutulmasında Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
İftar programında söz alan Muhammed Osman ise YTB ile birlikte düzenlenen kardeşlik iftarına katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Osman, Bayırbucak Türkmenleri ile Türkiye’den gelen misafirlerin aynı sofrada buluşmasının iki toplum arasındaki yakınlığı güçlendirdiğini ifade etti.
Programa katılan Muammer Hakan Cengiz de böyle bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kardeşlik ve dayanışma duygusunun güçlendiği bu tür buluşmaların toplumlar arasındaki bağları pekiştirdiğini söyledi.
Yetkililer, Ramazan ayı boyunca benzer insani ve sosyal faaliyetlerin bölgenin farklı noktalarında da devam edeceğini belirtti. Programın, Türkiye ile bölgedeki soydaşlar arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sunduğu ifade edildi.
©Sonhaber.eu