DÜNYA

Viyana’dan Türkiye’ye giden iki yolcunun üzerinden 700 bin euro çıktı

İstanbul’a gitmek için Avusturya’nın Viyana kentinde havalimanına gelen iki erkek yolcunun üstünden ve bavullarından toplam 700 bin euro nakit para çıktı.

Abone Ol

İstanbul’a gitmek için  Viyana-Schwechat Havalimanı’na gelen iki erkek yolcu, 700 bin euro nakit para ile yakalandı. Ele geçirilen paralara el konulurken, yolcular hakkında işlem başlatıldı. 

Avusturya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada olay Nisan ayı başında yaşandı. Havalimanına gelen Afganistanlı bir adamın el çantasında yüklü miktarda para ortaya çıkartıldı. Adam ve kuzeninin bavulları tekrar kontrolden geçirildi.

Açıklamaya göre yolculardan birinin yanındaki el bagajında yapılan ilk aramada 320 bin euro nakit para bulundu. Yolcular kendisine yöneltilen “yanınızda daha fazla nakit var mı?” sorusuna “hayır” cevabı vermesine rağmen, durumdan şüphelenen güvenlik görevlileri yolculara ait bavulları güvenlik noktasına getirtip yeniden arama yaptı. Yapılan detaylı aramada bavulların içinden 380 bin euro para çıkartıldı. 

Paraya el konuldu

İki kuzen, yanlarındaki bu paranın Türkiye’de yapacakları alışveriş için olduğunu belirtti. Ancak ortaya çıkan 700 bin euroya geçici olarak el konuldu. İki yolcu hakkında mali soruşturma başlatıldı.

Maliye Bakanı Magnus Brunner: “Başka bir AB ülkesine seyahat ederken 10.000 Euro'nun üzerindeki nakit beyan edilmelidir. Bu prosedür, kara para aklama ve terörün finansmanı gibi yasa dışı para hareketlerinin önlenmesi açısından önemlidir. Avusturya gümrük idaresindeki meslektaşlarımıza sorumlu çalışmaları ve hedefe yönelik kontrol çalışmaları için çok teşekkür ederiz.”açıklamasında bulundu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol