BELÇİKA

Sint-Joost-ten-Noode Belediyesi Gazze için bağış merkezi açtı

Sint-Joost-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Gazze için bağış merkezi açtıklarını ve vatandaşların desteğini beklediklerini açıkladı.

Abone Ol

Belçika'nın başkenti Brüksel'in en küçük ilçelerinden olan Sint-Joost-ten-Noode bölgesinde, Belediye Başkanı Emir Kır'ın öncülüğünde Gazze'deki insanlık dışı koşullar altında yaşam mücadelesi veren sivil nüfusa destek sağlamak için yeni bir bağış merkezi açıldı. Merkez 11 Mayıs'a kadar açık kalacak.  

Sint-Joost-ten-Node Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, toplanan yardım malzemelerinin arasında çadırlar, hijyen kitleri, bebek sütü, biberonlar, hijyenik havlular, bebek bezleri, ilk yardım çantaları ve bozulmayan yiyeceklerin bulunduğu belirtildi. Vatandaşlara ayakkabı ve giysi getirmemeleri çünkü bu ürünlerin kabul edilmediği belirtildi.

Belediye Başkanı Emir Kır, Gazze'deki sivil halkın karşı karşıya kaldığı kitlesel bombalamalar, kıtlık ve yıkılan tıbbi altyapıya dikkat çekerek, Sint-Joost-ten-Node sakinlerinin bu yardım çağrısına büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kır, "Bu belki küçük bir adım ama biz de katkımızı yapmak istiyoruz. Şimdi tüm ortak derneklerimize, gönüllülerimize ve cömert bağışçılarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi ve bu zor zamanlarda yapılan yardımların önemini bir kez daha hatırlattı.

Merinosstraat 1B adresindeki Sapiens odasında açılan bağış merkezi, 1 ile 9 Mayıs resmi tatil günleri hariç, 11 Mayıs tarihine kadar açık olacak. 
Fotoğraf ve haber Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol