SAĞLIK

Pandemi döneminde aşırı kilolu çocukların sayısı iki kat arttı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yeni raporu korona pandemisi döneminde özellikle çocuklardaki obezite oranlarının arttığını gösterdi.

Abone Ol

Korona pandemisi, çocuklarda obezite oranlarını önemli ölçüde artırdı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yeni raporuna göre, pandemi sırasında evde geçirilen zaman ve hareketsiz yaşam tarzı, çocukların sağlığını olumsuz etkiledi ve obezite oranlarını artırdı..

DSÖ'nün Avrupa bölgesindeki 17 ülkeden topladığı verilere göre, çocukların yaklaşık üçte biri pandemi sırasında daha fazla ekran başında zaman geçirdi ve yüzde 28'i hafta boyunca daha az egzersiz yaptı.

Bu veriler, aralarında İtalya, Portekiz, Türkiye ve Romanya gibi ülkelerin de yer aldığı 50.000'den fazla çocuğu kapsayan ve ebeveyn anketlerinden elde edildi. 

Anket sonuçları, pandemi öncesinde ve sırasında çocukların yaşam tarzlarındaki değişiklikleri ortaya çıkarttı. Ebeveynleri tarafından sağlıklı kiloda olarak algılanan çocukların oranı yüzde 82'den yüzde 73'e düştü. Ebeveynleri tarafından aşırı kilolu olduğu düşünülen çocukların oranı ise iki katarttarak yüzde 8’den yüzde 16’ya çıktı.
Çocukların fiziksel sağlığındaki bu düşüş, zihinsel sağlık üzerinde de olumsuz etkiler yarattı. Önceki çalışmalar, birçok çocuk ve ergenin pandemi nedeniyle zihinsel olarak daha kötü hissettiğini ortaya koymuştu. 

Çocukların zihinsel sağlığı açısından yapılan araştırmaya göre, her beş çocuktan biri daha sık kendini üzgün hissetti, her dört çocuktan biri ise daha fazla yalnızlık çektiğini belirtti. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol