BELÇİKA

Limburg'da sezonun şampiyonu Ümitspor

Belçika'da 3. Amatör C grubunda mücadele eden Ümitspor, sezonun son maçında Grimbie 69'u 3-1 mağlup ederek grup şampiyonu oldu.

Abone Ol

Belçika’nın Limburg eyaletinde resmi 3. Amatör C grubunda 2023-2024 sezonunu grup şampiyonluğu ile kapatan Ümitspor'da keyifler yerinde. Ümitspor, sezonun son maçında deplasmanda Grimbie 69 ile karşılaştı. Ümitspor, şampiyon olabilmek için bu maçtan mutlak bir galibiyetle ayrılması gerektiğini biliyordu. Takım, taraftarlarıyla beraber konvoy halinde arabalarla deplasmana gitti ve sanki kendi sahasında ve taraftarları önünde oynuyormuş gibi coşkulu bir atmosfer yaşattı.

Üç yüzün üzerinde taraftarın desteğini arkasına alan Ümitspor, maça hızlı bir başlangıç yaptı ve 10. dakikada Güven Çavuş'un golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Ümitspor, erken öne geçmesine rağmen ataklarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam etti ve 39. dakikada Özdemir’in attığı golle durumu 2-0'a taşıdı. Ümitspor'un kaydettiği bu golle taraftarları, 'Haydi gol gol', 'Kırmızı beyaz', 'Şampiyon Ümitspor' sloganlarıyla futbolcularına olan desteklerini gösterdiler.

İlk yarının son dakikasında Karapınar'ın kaydettiği golle Ümitspor, soyunma odasına 3-0 önde girdi.
İkinci yarıda Ümitspor, rakibi Grimbie 69 karşısında üstün futbolunu sürdürdü ancak yakaladığı gol fırsatlarından faydalanamadı. Ev sahibi takım Grimbie 69 ise 52. dakikada Erol’un kaydettiği golle durumu 3-1 yaptı. İlerleyen dakikalar içerisinde başka gol olmayınca Ümitspor, sezonun son maçında deplasmanda aldığı galibiyetle sezonu şampiyon olarak kapattı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından Ümitspor futbolcuları ve taraftarlar, şampiyonluk sevincini müzik eşliğinde kutladılar.
 
"Futbolcularımıza olan güvenimiz tamdı"

Ümitspor Kulübü Başkanı Emin Çavuş, maçın ardından yaptığı açıklamada. "Deplasmanda sezonun son maçında galip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem galip geldik hem de sezonu şampiyon olarak tamamladık. Ümitspor'un sezon boyunca gösterdiği üstün performansı ve takım ruhunu bir kez daha ön plana çıkardık ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Sekiz sene sonra tekrar 2. Amatör kümeye yükselmenin gururunu yaşıyoruz. Sezonu şampiyonluk yarışı ile değil, hedefimiz play-off'lara kalarak bir üst kümeye çıkmayı hedeflemiştik. Ama futbolcularımızın ortaya koyduğu performans, bizleri şampiyonluk yolunda hedefimize taşıdı," dedi.
 
"Şampiyonluğu Maasmechelen Türk toplumuna armağan ediyoruz"

Ümitspor'un başarılı antrenörü Hakan Kolukısaoğlu, "Sezon boyunca futbolcularımın ortaya koyduğu performanstan dolayı çok mutluyum ve hepsini tebrik ediyorum," dedi. 

Kolukısaoğlu "Deplasmanda galip gelmek için biz Ümitspor olarak mücadele ederken, Grimbie 69 ise bizi şampiyonluk yolundan etmek için mücadele etti. Ama başaramadılar. Eğer berabere kalmış olsaydık, o zaman Wiemesmeer şampiyon olacaktı. Çok şükür galip geldik ve şampiyon olduk. Antrenörlük hayatımda ilk kez A takımı ile şampiyonluk sevinci yaşıyorum. Sezon boyunca oyunumuza odaklanarak kendi hedefimize ulaşmaya çalıştık. Zor bir sezonun ardından şampiyonluğu elde ettik. Maasmechelen Türk toplumuna şampiyonluğumuzu armağan etmek istiyoruz. Sezon boyunca bizimle birlikte olan taraftarlarımızla deplasmanda şampiyonluğumuzu kutlamanın sevinci içindeyiz," şeklinde konuştu.

"Konvoy halinde gelen şampiyonluk"


Ümitspor sportif sorumlusu Serdar Karalı, "Takımın disiplinli ve tutkulu çalışmaları sonucu bu noktaya geldiğini belirtiyor. İki yıllık yoğun mücadelelerinin meyvesini almaya başardık. Şampiyonluk sadece bir hedef değil, aynı zamanda bir zorunluluktur ve bu hedefe ulaşmak için birlikte mücadele ettik ve sonunda başardık. Deplasmandaki son maçımızı arabalarla konvoy halinde kendi tesislerimizin önünde hareket ederek gittik ve geriye sevinçle döndük. Bu, Belçika'da ilk kez bir amatör ligde mücadele veren bir takım tarafından gerçekleştirildi. Bu başarı tesadüf değil, ele ele vererek çalışmanın başarısıdır. Alt yapı antrenörleri, Belçika Futbol Federasyonu'nun düzenlediği antrenör kurslarına katılarak kendilerini geliştiriyorlar. Kulübün sezon sonunda şampiyonluğu kutlamaya hazırlandığı ve taraftarlarının içeride ve dışarıdaki maçlarda verdikleri destek için teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu. 

Kulüp yönetimi, alt yapıdan yetişen futbolcuların A kadroya katılmasını ve kendilerini ispatlamalarına olanak tanıdığını da ekliyor. Bu başarı hikayesi, Ümitspor'un Limburg'da futbolun yükselen yıldızı olarak konumlanmasını sağlıyor. Ümitspor Yönetim Kurulu Başkan Serdar Karalı ve Emin Çavuş ile birlikte yöneticiler şu şekilde: Şenol Karabudak, Sabri Kurt, Hüseyin Söytürk, İsmail Altınsoy, İsmail Çiv, Düzgün Çapan, Ahmet Çiftçi, Engin Sütçü, Ümit Karaveli, Ali Çiv, Barış Söytürk ve Sanver Öncel.
Foto ve haber Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol