ALMANYA

Köln, Alanya seferini yapan Corendon uçağı inişte büyük tehlike atlattı

Köln’den Alanya’ya giden Corendon uçağı, iniş esnasında büyük tehlike atlattı. Ön tekeri patlayan uçakta korku dolu anlar yaşandı.

Abone Ol

Corendon Havayolları’nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının #XC1031 Köln - Alanya Gazipaşa inişinde ön tekeri patladı. Tekerin patlaması sonrası uçak ön dikme üzerine indi.
 
Corendon Airlines, olayla ilgili yaptığı açıklamada uçağın gövde üzerine inmesinin söz konusu olmadığı, pistte ve uçakta hasar olmadığı belirtildi. Açıklamada, 184 yolcu ve 6 mürettebatta herhangi bir yaralanmanın olmadığı ve tüm yolcuların uçaktan merdivenle indirildiği kaydedildi.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:
“Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde burun dikmesi lastikleri patlamıştır. Lastiklerin patlaması sonrasında uçak pist üzerinde güvenli bir şekilde durmuştur. 

Gövde üzerine iniş söz konusu değildir, herhangi bir kaza ve kırım durumu yoktur. Yolcularımız uçaktan merdiven ile güvenli bir şekilde indirilmiş olup 184 yolcumuzda ve uçuş ekibimizde herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu söz konusu değildir. Pistte de aynı şekilde bir hasar durumu mevcut değildir.

Uçağın pistten çekilememesi durumu nedeni ile Gazipaşa’ya inişi olan uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendirilmektedir. Corendon Airlines Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na planlanan sonraki operasyonlarına Antalya Havalimanı’ndan devam etmektedir.

Güncel bilgiler Corendon Airlines Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacaktır.”

Alan uçuşa kapatıldı
Kurtarma çalışmaları nedeniyle TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen meydan kapatıldı. Yayınlanan NOTAM ile Gazipaşa Havalimanı’na 12 saat boyunca uçuş yapılamayacağı belirtildi. Gün içindeki iç hat ve dış hat seferleri de iptal edildi.

Kazayla ilgili olarak Kaza Kırım Araştırma Ekipleri soruşturma başlattı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol