HOLLANDA

Hollanda'da ilkokulda sınıfta koronavirüs çıkarsa tüm sınıf evde kalmayacak

Abone Ol

Geçtiğimiz hafta Salı günü düzenlenen basın toplantısında  kabine; alınan korona tedbirlerinin  "salgının bu aşamasında" çok ağır hale geldiğini duyurarak, daha esnek kuralların yer aldığı yeni tedbirleri açıkladı. Bu yeni tedbirlerden bir tanesi de ilkokulları yakından ilgilendiriyor.

Bilindiği üzere son haftalarda ülke genelinde  birçok ilkokul sınıfı, korona enfeksiyonları nedeniyle evlerine gönderildi. Bu günden  itibaren bu kural değişti. Artık bir sınıfta enfekte olan bir çocuk tespit edildiğinde, tüm sınıf yerine o çocukla temaslı olanlar evlerine gönderilecek.

Yeni uygulamada; GGD yetkilileri çocuğun ebeveynleriyle birlikte kimlerin enfekte çocukla yakın temasta olduğuna bakacak ve daha sonra o kişiye özel önlemler önerecek. Öte yandan GGD, bir sınıf içinde birden fazla enfeksiyon olması halinde, tüm sınıfın eve gönderilmesi tavsiyesinde bulunabilecek.

Yeni korona tedbirleri kapsamında öğrenci ve öğretmenlere uygulan, soğuk algınlığı şikayetlerinde test yapılması ve pozitif test sonrası karantinaya alma gibi temel kurallar, uygulanmaya devam edecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU

Abone Ol