HOLLANDA

Hollanda’da GGD test merkezleri bugün son kez açık olacak

Abone Ol

Cuma günü son corona testleri yapacak olan GGG test merkezleri ve üç yıllık yoğun çalışma sonrasında kapanıyor. Test yaptırmak isteyen vatandaşlar yarından itibaren özel test merkezlerine başvurabilecek.

Geçtiğimiz hafta hükümet Covid-19’un artık önemli sosyal ve ekonomik problemlere yol açmadığını belirterek, salgınla mücadele kapsamında uygulanan test yapma ve karantina dahil tüm tedbirlerin kaldırıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Ernst Kuipers'in “Son tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte çabuk unutamayacağımız özel bir dönemi geride bırakmış olduk.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu açıklamaların ardından GGD’ye bağlı test merkezlerine de gerek kalmadı ve kapatılma kararı alındı.

1 Haziran 2020'den bu yana GGD test merkezleri yaklaşık 12 milyon kişi üzerinde 31,6 milyondan fazla test gerçekleştirdi. Bunların yaklaşık 8 milyonu pozitifti.

Binlerce personelin görev aldığı GGD test merkezlerinde en fazla günlük testin 2022 yılı Ocak ve Şubat aylarında yapıldığı belirtiliyor. 25 Ocak 2022’de günde 156.269 test yapıldı. 

Vatandaşların yarından itibaren, örneğin yabancı bir ülkeye seyahatlerde gerekli olabilecek corona testleri gibi durumlarda, özel test merkezlerine başvurması gerekiyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: GGD GHOR

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol