HOLLANDA

Hollanda’da bir haftada 120 bin kişi oy kullandı

Abone Ol

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilleri seçimleri için Hollanda’da 29 Nisan tarihinde başlayan oy verme işlemi yarın son buluyor. Aradan geçen 6 gün içerisinde, Hollanda’da bulunan toplam 286 bin 753 seçmenin neredeyse yüzde 42’si sandık başına gitti. 

Elde edilen bilgiye göre 29 Nisan günü saat 09:00 ile 5 mayıs günü saat 21:00 arasında toplam 120 bin 223 kişi dört merkezde kurulan sandıklarda oyunu kullandı.

Bilindiği üzere Eindhoven’daki seçim merkezi 1 Mayıs itibariyle kapandı. Ancak Den Haag, Amsterdam ve Deventer’daki seçim sandıkları 7 Mayıs’a kadar açık kalacak. 

CHP Hollanda Birliği Başkanı Sufat Çelik ve AK Parti YSKM Hollanda Koordinatörü Hasan Tekten Holanda'da devam eden oy verme işlemi ile ilgili olarak Son Haber'e açıklamalarda bulundu.  Henüz oy vermemiş seçmelere seslenen Çelik ve Tekten, son iki günde sandık başına gitmeleri için çağrı yaptı. 

Şuana kadar 120 bin seçmen oyunu kullandı
Elde edilen bilgilere göre 29 Nisandan bu yana sandık başına giderek oyunu kullanan seçmen sayısı şu şekilde:
29 Nisan: 20 bin 099 kişi
30 Nisan: 25 bin 701 kişi 
1 Mayıs: 20 bin 684 kişi 
2 Mayıs: 14 bin 830 kişi
3 Mayıs: 14 bin 563 kişi
4 Mayıs: 10 bin 151 kişi
5 Mayıs: 14 bin 195 kişi
Toplam sayı: 120 bin 223 kişi

Seçim merkezleri
Seçmenler 7 mayıs tarihine ve saat 21:00’e kadar aşağıdaki adreslerde kurulan sandıklarda oy kullanabiliyor:
Den Haag:  
GIA Trade 8, Exhibition Centre, De Werf 11 2544 EH Den Haag 

Amsterdam:
RAI Amsterdam (Salon 8) Europaplein 24, 1078 GZ, Amsterdam

Deventer:
De Scheg Spor Merkezi, Piet van Donkplein 1, 7422 LW Deventer

Oylar hangi hallerde geçersiz sayılıyor
Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak. Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

  • Zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait olanın geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.
  • "Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde oylar geçersiz olacak.
  • Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.
  • Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol