HOLLANDA

Hollanda Diyanet Vakfı: Kurban Bayramı'nda hedef 50 bin kurban

Hollanda Diyanet Vakfı, bu yıl kutlanacak Kurban Bayramında hedefin 50 bin kurban olduğunu açıkladı.

Abone Ol

HDV’nin 2024 yılı hedefi 50 bin kurban… Hollanda’dan vekâletle kurban kesme bedelinin 125 Euro olduğunu açıklayan Hollanda Diyanet Vakfı yetkilileri, Kurban Bayramında bu yılki hedeflerinin 50 bin kurbanlık olduğunu belirttiler.

Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Ömer Özgül, HDV Başkanı Muhlis Koç ve Hollanda Diyanet Vakfı Muhasebecisi HDV Vekâletle Kurban Organizasyonu sorumlusu Turgay Ergezen Hollanda Türk Basın Mensupları ile HDV merkezinde bir araya geldi. Toplantıda Hollanda Diyanet Vakfı çalışmaları hakkında ve yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile vekâletle kurban kesimi konusunda bilgi verildi.

Dünyanın 100’den fazla ülkesinde vekâletle kurban kesen Hollanda Diyanet Vakfı, Türkiye Diyabet İşleri koordineli olarak gerçekleşen kurban kesimlerinin bu derece düzenli ve yerinde ihtiyaç sahiplerine ve ulaştırılmasında en büyük etkenin Güvenilirlik olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl sadece Hollanda’dan 30 binin üstünde vekâletle kurban kesildiğini belirten HDV yetkilileri, vekalet verenlerin ücretini yatırdıktan sonra kendilerine gelen mesaj ile daima dakika kurbanlarının hangi ülkede, nerede kesildiği kimlere verildiği internet ortamında takip edilebiliyor.

Bu yıl Hollanda’dan vekâletle kurban kesme bedeli 125 Euro olarak belirlendiği açıklandı. Kurban fiyatlarının HDV bünyesinde oluşturulan komisyon ile kurban kesilecek ülkelerdeki fiyatların ortalaması alınarak belirlendiği ifade edildi.

Sohbet havasında geçen bilgilendirme gününde Turgay Ergezen geçen yıl Hollanda’da 30 bin olarak gerçekleşen vekâletle kurban kesiminin bu yıl için 50 olmasını hedeflediklerini, bu hedefe ulaşmak için basın mensuplarının önerilerinin değerlendirileceği ifade edildi.
Kaynak: NHaber.nl
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol