ALMANYA

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat konuları TBMM gündemine geldi.

Abone Ol

Yurtdışında yaşayan milyonlarca gurbetçinin sorunları TBMM gündemine taşındı. Sunulan soru önergesinde yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalış süreleri ve uçak biletlerine uygulanacak tavan fiyat konuları dikkat çekti.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yurt dışında yaşayan milyonlarca gurbetçimizin merakla cevabını beklediği sorunlarla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. 

15 sorudan oluşan soru önergesinde, yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalış sürelerine, hava yolu şirketlerinin bilet fiyatlarına, pasaport harçları ve yurtdışı borçlanma sorularına dikkat çekildi. 

Gurbetçilerimizin merakla beklediği konuların başında yer alan Türkiye’ye götürülen yabancı plakalı araçlarla ilgili soruda şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımızın en az 5 yıl giriş/çıkış zorunluluğu olmadan ülkemizde bırakabilmesi için bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

Uçak biletleri ile ilgili soru ise şu şekilde: “Havayolu taşımacılığında fahiş fiyat artışlarının önlenebilmesi için tavan fiyat uygulaması gibi düzenlemeler yapılacak mı?”

İşte sunulan önergede yer alan sorular:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol