BELÇİKA

Beringen Türkgücü, Ho Heide Hasselt'i 2-1 yenerek Play-Off'ta bir üst tura yükseldi

Beringen Türkgücü, Ho Heide Hasselt karşısından galibiyeti elde ederek Play-Off’da bir üst tura çıkmayı başardı.

Abone Ol

Belçika’nın Limburg eyaletinde resmi 2 Amatör B grubunda 5 sırada sezonu tamamlayan Beringen Türkgücü, play-off yükselme mücadelesinde, deplasmanda Ho Heide Hasselt ile karşı karşıya geldi. Tek eleme turu formatında oynanan bu kritik maçta Beringen Türkgücü, rakibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükselmenin sevincini yaşadı. Çok sayıda Beringen Türkgücü taraftarı da deplasmanda takımını yalnız bırakmadı.

2 Amatör A ve B grubundan 8 takımın kaldığı play-off yükselme grubu tek maç eleme şeklinde gerçekleşiyor. İlk turda 4 takım elendi ve geride 4 takım kaldı.

Her iki takım da mutlak galibiyet hedefiyle sahaya çıktı. İlk yarıda çok üstün futbol ortaya koyan Beringen Türkgücü, bileğinin hakkıyla galibiyeti elde etti. Ho Heide Hasselt’ın vuruşuyla başlanan maçta 13. dakikada Şükrü Taşpınar, caza sahası içinde düşürülmesi sonucu penaltı atışı kazandı.

Penaltı atışını Şükrü Taşpınar kullandığı ve kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Hüseyin Bilican 15. dakikada sarı kart gördü. Şükrü Taşpınar ise 17.dakikada yakaladığı gol fırsatını değerlendiremedi
Mikagil Kışlalı 18. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Bünyamin Kaya girdi. İlk yarının son dakikalarında Yunus Kılıç sarı kart gördü. İlk yarı Beringen Türkgücü’nün 1-0 üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarı Beringen Türkgücü'nün vuruşu ile başladı ancak ev sahibi takım Ho Heide Hasselt, rakip takım Beringen Türkgücü'nün kalesine baskı yapmaya başladı. Ho Heide Hasselt, 50. dakikada Beringen Türkgücü'nün defans hatasını affetmedi ve kaydettiği golle skoru 1-1'e getirdi.

Beringen Türkgücü, kalesinde yediği golle bir anda şaşkınlığa düştü ve toparlanmaya başladı. Maçın 55. dakikasında Şükrü Taşpınar'ın pasını iyi değerlendiren Hüseyin Bilican, kaydettiği golle Beringen Türkgücü'nü 2-1 öne geçirdi.

Beringen Türkgücü, tekrardan öne geçmenin avantajını elde ettiği esnada, maçın 74. dakikasında Beringen Türkgücü'nden Ömer Güvercin kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Beringen Türkgücü'nün 10 kişi kalmasının avantajını kullanmaya çalışan Ho Heide Hasselt, zaman zaman Beringen Türkgücü kalesine yüklenmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Maçın son dakikalarına doğru Kahraman Can oyundan çıktı ve yerine Okan Kandemir girdi.

Beringen Türkgücü, son 20 dakika 10 kişiyle mücadele etmesine rağmen, 90. dakikada sonunda aldığı galibiyetle tur atlayan taraf oldu. Maçın bitiş düdüğü ile Beringen Türkgücü futbolcuları, taraftarların yanına giderek galibiyet ve tur atlama sevincini birlikte kutladılar.

Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce, maç sonrası Sonhaber.eu’ya yaptığı açıklamada; 'Zorlu bir maç oldu, her iki takım da mutlak galibiyet için mücadele verdi. Üstün olan taraf Beringen Türkgücü oldu, ancak çok gol kaçıran taraf da yine bizdik. Ömer Güvercin'in kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasına rağmen takım olarak geri kalan dakikalarda başarılı bir savunma yaparak skoru korumayı başardık ve tur atlayan taraf olduk. Bu galibiyetle birlikte Beringen Türkgücü olarak, play-off'ta bir üst tur için umutlarımızı güçlendirdik. Perşembe günü saat 15.00'de deplasmanda RC Peer ile karşı karşıya geleceğiz. Bu maç tek eleme şeklinde olacak ve galip gelen takım final maçına çıkacak. Zorlu bir maç olacak, sezonun son maçında 3-0 galip gelmiştik RC Peer karşısında. İnşallah tekrar galip gelen taraf oluruz” dedi.
Haber ve fotoğraflar: Halil Uygun
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol