BELÇİKA

Beringen Türkgücü, deplasmanda KRC Peer'i 3-1 yenerek finale yükseldi

Beringen Türkgücü, deplasmanda elde ettiği 3-1'lik galibiyetle KRC Peer'i geçerek 1 Amatör kümede yükselme play-off'larında final maçına adını yazdırdı.

Abone Ol

Beringen Türkgücü, Limburg eyaletindeki 1 Amatör kümede mücadele etme yolunda emin adımlarla ilerliyor. KRC Peer'i deplasmanda 3-1 mağlup eden takım 1 Amatör küme yükselme play-off'larında final maçına adını yazdırdı. Güçlü bir performans sergileyen takım, pazar günü Vlijtingen ile kendi evinde final maçına çıkacak.

Play-off sürecinde 8 takım arasından sıyrılarak finale adını yazdırmayı başaran takım, ilk olarak Ho Heide Hasselt'i 2-1 ile geçti, ardından KRC Peer deplasmanında da 3-1'lik bir galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla Beringen Türkgücü, Pazar günü kendi sahasında ve taraftarları önünde Vlijtingen ile final maçına çıkacak.

Beringen Türkgücü taraftarların desteği altında sahaya çıktı. Beringen Türkgücü’nün vuruşuyla başlanan maçta ilk dakikalarda ev sahibi takım KRC Peer, Beringen Türkgücü’nün kalesine yüklenmeye başladı. Ancak Beringen Türkgücü, 5. dakikada Hüseyin Bilican’ın kaydettiği golle KRC Peer'i şaşırttı ve 1-0 öne geçti.

KRC Peer yediği golün ardından kendini kısa sürede toparladı ve 10. dakikada De Poorter’in kaydettiği golle durum 1-1 oldu. İlerleyen dakikalarda her iki takım da gol yollarını zorlamasına rağmen gülen taraf Beringen Türkgücü oldu. Beringen Türkgücü, 23 ve 35. dakikalarda Mikagil Kışlalı'nın kaydettiği gollerle ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı.

İkinci yarıda her iki takım karşılıklı ataklarla gol yollarını aradılar ama istedikleri golü kaydedemeyince Beringen Türkgücü sahadan 3-1 galip ayrıldı. Maç sonrasında futbolcular, galibiyeti taraftarlarıyla coşkuyla kutladı. Kaptan Şükrü Taşpınar, üçlü çektirerek play-off yükselme grubunda finale çıkmanın sevincini takım arkadaşları ve taraftarlarla paylaştı.

Engin İnce: İki zorlu rakibi geride bıraktık
Beringen Türkgücü  Başkanı Engin İnce, galibiyet sonrası yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz, iki zorlu rakibi geride bıraktık. Şimdi önümüzde Vlijtingen ile final maçı var. Bu, her iki takım için de bir üst lige çıkmak adına ölüm kalım mücadelesi olacak. Umarım kendi sahamızda ve taraftarlarımızın desteğiyle galip geliriz. Taraftarlarımızı bu zorlu mücadelede takımı yalnız bırakmamaları için yoğun destek vermelerini bekliyoruz.” dedi.

İnce ayrıca “Sezonu Okan Teker ve Burak Kardeş’in sakatlıkları nedeniyle erken kapattı. Ferhat Teker de sakatlığı nedeniyle play-off maçlarında yer alamadı. Buna rağmen takım yine iyi mücadele verdi. Sonhaber.eu'ya bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederim," sözlerine yer verdi.

Beringen Türkgücü kalede Belkheir Ahmed, Burak Kürkan (92’ Semih Kaya), Furkan Öztürk, Hüseyin Bilican, Mikagil Kışlalı (67’ Okan Kandemir), Şükrü Taşpınar (89’ Engin İnce), Emre Kılıç, Ömer Güvercin, Bünyamin Kaya (Kahraman Can 53’), Mikail Calışkan, Onurcan Aydın olarak sahaya çıktı.

Mikail Çalışkan, Mikagil Kışlalı ve Onurcan Aydın sarı kart gören futbolcular oldu.
Haber ve fotoğraflar Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol