BELÇİKA

Belçika'nın VRT kanalı, İsrail’i protesto etmek için Eurovision yayınını kesti

Belçika'nın VRT kanalı, Perşembe akşamı yayınlanan Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finalinde yayını keserek İsrail'i protesto etti.

Abone Ol

Belçika’nın Felemenkçe yayın yapan kamu kuruluşu VRT, Perşembe gecesi İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali başladığı sırada kısa süreliğine yayını durdurdu. Kanal yayının kesildiği anlarda ekranda çıkan bir yazı ile İsrail protesto edildi.

Yayın akışının durduğu anlarda ekrana verilen yazıda “Bu bir sendika eylemidir. İsrail Devleti'nin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. İsrail basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayını kısa bir süreliğine durduruyoruz. #Derhal ateşkes #Soykırımı durdurun” ifadelerine yer verildi.

Eylemi organize eden ACOD-VRT işçi sendikası, uzun süredir devam eden Orta Doğu'daki çatışmaları büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirterek, İsrail'in yaptıklarına yalnızca seyirci kalmanın artık bir seçenek olmadığını vurguladı. 

Sendika açıklamasında, İsrail'in bölgede soykırım yapmakla suçlandığı ve Eurovision Şarkı Yarışması'nda bir İsrailli adayın yer almasının kabul edilemez olduğunu belirtildi. Eylemle İsrail hükümetine savaşları ve katliamları durdurması için net bir mesaj göndermeyi amaçladıklarını belirten sendika, aynı zamanda uluslararası gözlemcilerin ve basının Gazze'ye serbestçe girebilmesi, müzakereler için masaya oturulması gerektiğini kaydetti.

Eylem sonrasında yayın normal şekilde devam etti.

Eylemle ilgili VRT yönetiminin önceden bilgilendirildiğini belirten sendika yarın akşam yayınlanacak final turunda da yine böyle bir eylem olabileceği sinyalini verdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol