BELÇİKA

Belçika’da öğrencisine ‘Pis Türk’ diyen öğretmene soruşturma

Abone Ol

Belçika’nın Herentals şehrinde bulunan kOsh katolik ortaokulunda bir öğretmenin öğrencisi ile arasında geçen tartışmanın videosu sosyal medya platformu TikTok’da yayınlandı. Video ülkede büyük tartışmalara yol açtı. Okul idaresi öğrencisine “pis Türk” ifadesini kullanan öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Öğrenci ve öğretmen arasındaki hakaret dolu tartışmanın yaklaşık bir dakikalık videosu pazartesi günü yayınlandı. Belçika medyasında videonun okulun beşinci sınıflarından birinde ve ders arasında çekildiği belirtildi.

“Kelimelerine dikkat et, pis Türk”
Tüm bu kargaşanın tam olarak neyden kaynaklandığı veya bir (başka) öğrencinin çekim yapmaya başladığı anda ne kadar süreyle devam ettiği videodan anlaşılmıyor. 

Videoda görüldüğü kadarıyla bir noktada, öğrenci öğretmene “pis sübyancı” diyor, kadın da  “kelimelerine dikkat et, pis Türk!” şeklinde ağır bir şekilde karşılık veriyor. Daha sonra tartışma giderek tırmanıyor.

Een bericht gedeeld door SonHaber.eu (@sonhaber.eu)

İç Soruşturma
kOsh ortaokul direktörü Patrick Herem basına yaptığı açıklamada olayı ciddiye aldıklarını dile getirdi ve “Şu anda bu konu hakkında bir şey söyleyemem. Evet, sınıfta bir olay oldu, ilgili öğretmen hemen sonra durumu okul yönetimine bildirdi.” ifadesini kullandı.

Okul olayın nasıl gerçekleştiği, kavganın neden çıktığı ve tam olarak ne söylendiği hakkında bir iç soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol