BELÇİKA

Belçika'da artan cilt kanseri vakaları endişe yaratıyor!

Belçika’da artan cilt kanseri vakaları uzmanları endişelendirdi. Araştırmaya göre son on yıl içerisinde vakalarda 5 kat artış yaşandı.

Abone Ol

Belçika'da 2004 yılında 11 bin olan cilt kanseri vaka sayısı, 2024 yılında 50 bine yükseldi. Başka bir değişle 5 kat artış oldu. Dermatologlara göre bunun nedeni, güneşe fazla maruz kalma ve bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların kullanımı.
 
Euromelanoma Deri Hastalıkları Ağı'nın başkanı Dermatolog Thomas Maselis, bu hızlı artışın nedenleri açıklarken "Hiçbir kanser türü bu kadar hızlı artmıyor. Bu durum, hepimizin yaşlanması ve giderek daha fazla güneşe maruz kalmamızla bağlantılı. Ayrıca, güneşli yerlere seyahat etme eğilimi ve bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların kullanımındaki artış da bu durumu tetikliyor." ifadelerini kullandı.
 
Araştırmaya göre her 10 cilt kanseri hastasından biri hastalığa ikinci kez yakalanmakta. Maselis, "Açık ara en tehlikeli cilt kanseri türü olan melanomu bir kez geçirenlerin yeni bir melanom geliştirme olasılığı on kat daha fazladır" diyor. Bu yüzden Euromelanoma, vatandaşları güneşten korunma ve düzenli dermatolojik kontrollerin önemi konusunda sürekli olarak bilinçlendiriyor.

Dermatologlar, cilt kanserinin erken teşhisinin, tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığını ve potansiyel olarak hayat kurtarabileceğini belirtiyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol