BELÇİKA

Belçika’da araç muayenesinden ‘kırmızı kart’ almamak için ne yapılmalı?

Birçok sürücü araç muayenesinden sorunsuz bir şekilde geçerek yeşil kart almak ister. Peki bunun için ne gerekiyor? İşte cevabı…

Abone Ol

Aracımızı araç muayenesine götürdüğümüzde, ‘yeşil kart’ alabilmek için her şeyin yolunda olmasını isteriz. Bazı önemli ipuçlarını takip etmek aracınızın sorunsuz bir şekilde muayene edilme şansını da artırabilir.
 
2023 yılında araçların yüzde 15,5'i araç muayenesinde ‘kırmızı kart’ aldı. Kırmızı kart verilmesinin nedenlerinin başında “kötü ayarlanmış kısa farlar, lastik derinliği ve lastik profili” geldi.
 
Araç muayenesi sektör federasyonu GOCA Flanderen, araç sahiplerinin muayene için nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.
 
GOCA web sitesinde yer alan bilgilere göre lastikler için minimum diş derinliğinin 1,6 mm olması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra lastiklerin doğru lastik basıncına sahip olduğundan da emin olmak gerekiyor.

Araç muayenesinden “yeşilm kart” almak için aracın plakasının da kurallara uygun olması gerekiyor. Hem ön hem de arka plakanın temiz ve okunaklı olması yeşil kart alımında katkı sağlıyor.

Herhangi bir plaka hasar görmüşse, plakanın üstündeki harflerde dökülme veya ek kısımlarında gevşeme bulunuyorsa plakayı değiştirmek kırmızı kart almanızı önleyecektir.

Flaman bölgesinde yaklaşık 23 bin araç kırmızı kart aldı
2023’de Flaman bölgesinde 2.150.000 binek aracı denetim gerçekleştirildi. Bu araçların yüzde 83,3'ü (1.793.433 adet araç) yeşil kart aldı. Buna ek olarak, 17.224 sürücü idari veya teknik nedenlerden dolayı sınırlı geçerliliğe sahip yeşil kart alabildi. 

Öte yandan 315.498 sürücü (yüzde 14,6) 15 gün içinde araçlarını tamir ettirmek ve yeniden teslim etmek zorunda kalırken, 22.863 sürücü derhal trafikten men edilerek kırmızı kart aldı.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol