HOLLANDA

Ayşe Konuksever: Artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı oyunuzu DENK'e verin

Abone Ol

Eyalet meclisi seçimleri yaklaşırken Noord Holland Eyalet Meclisi seçimlerinde DENK partisi adına 2. sıradan aday olan Ayşe Konuksever, kadınların siyasette yer almasının önemli olduğunu ve bu anlamda “Ben bu işi yapıyorsam, sizde yapabilirsiniz” mesajını vermek istediğini belirtti.

Ayşe Kunuksever SonHaber’e verdiği röportajda bir kadın siyasetçi olarak neler hedeflediğini,  seçmenlerin ve özellikle göçmen kökenli seçmenlerin oy vermesinin neden önemli olduğunu açıkladı.

Ayşe konuksever kimdir? Siyasetteki geçmişi nedir?
Kısaca kendimi tanıtayım. Ayşe Konuksever (38), Karamanlı isçi ailenin ferdi olarak Hollanda’nın Apeldoorn şehrinde dünyaya geldim. Daha sonra küçük yaşta Amsterdam’a yerleştik. Okulda ve çalışırken siyaset hep hayatımda vardı. Hollanda siyasetini yakından takip ediyordum. Siyasete geçişim o nedenle kolay oldu. DENK partisinde yer alarak, siyasete ilk adımlarımı atmış oldum. 
Kuzey Amsterdam bölgesinde geçen seneki seçimlerde seçildim. Önümüzdeki 15 Mart 2023 ‘te gerçekleştirilecek olan Kuzey Hollanda Eyalet meclisi seçimlerinde DENK partisi adına 2. sıradan adayım. 

Eyalet Meclisi seçimlerine katılmaktaki amaç ve/veya hedefleriniz nelerdir?
Hollanda’da doğmuş, yetişmiş ve buradaki Türklerin problemlerini kendine dert edinmiş bir vatandaş, bir anne ve en önemlisi bir kadın olarak yıllarca sosyal sorumluluk projelerinde ve toplumsal sorunlarla uğraştım. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yürüttüm ve insanlarımızın sorunlarında yanında oldum. Yakın zamanda İsveç ve Den Haag’daki kutsal kitabımıza yapılan aşağılık ve çirkef eylemler gibi, tırmanışa geçen göçmenlere yönelik ırkçılık ve ayrımcılık politikaları beni endişelendiriyor. Kuzey Hollanda eyaletinde de DENK partisinin sesini duyurmak istiyorum. 

Seçmen sizi neden tercih etmeli?


DENK partisi, Eyalet Meclisinde toplumumuzun sesini duyurabilecek ve Hollanda’da yükselen ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele veren tek partidir. O nedenle partim adına vatandaşlarımızın oyuna talibim. Şimdiki siyasi deneyimimin üstüne koyarak kendimi geliştirmek istiyorum ki vatandaşa daha çok faydam dokunsun. Listemizde çok deneyimli arkadaşlarımız var, çok zengin bir listemiz oldu. Gurur duyuyorum listedeki arkadaşlarla. 

Her seçimde olduğu gibi kadınların siyasette çoğalması için ve her katmanda daha çok kadın siyasetçi görmek istediğim için seçmenden bir bayana tercih oylarını atmalarını istiyorum. 

Seçilmeniz halinde hangi alanlarda faaliyet göstermek istiyorsunuz?
Kadınlar ve gençlerimiz için yer almak istiyorum. Çünkü kadınlarımız daha çok aktif siyasette görmek istiyorum. Bayanların siyasete katılım oranı şuan çok düşük. Bayanlarımıza canlı örnek olarak “Ben bu işi yapıyorsam, sizde yapabilirsiniz” mesajını vermek istiyorum. Kadın isterse her şeyi yapabilecek güçte olduğuna inanıyorum. Yeter ki bayanlarımız istesin. 

Gençlere gelince, gençlik bizim geleceğimiz onlara sahip çıkmak istiyorum. Gençlerimize de gerçekten isteyince azimle sabırla çalışınca başarıya ulaşabileceklerini ve hayallerini gerçekleştirebileceklerinin umudunu vermek istiyorum. Hollanda’daki gençlerimizin istihdam sorunlarına el atmak ve onların geleceğini desteklemek istiyorum. 

Bunun yansıra Hollanda’daki gençliğin birçok problemi oluyor örneğin staj yeri bulmak için zorluklar yaşıyorlar, iş hayatında ırkçılığa veya ayrımcılığa maruz kalan gençlerimiz oluyor. En büyük sorun ise Hollanda genelindeki ev sıkıntısı. Evlenmek isteyen gençlerimiz evlenemiyor. Ev çıkması için yazılı olan gençlerimiz artık 16-18 yıl beklemek durumunda. Ev satın almaya kalksalar maaşları yetersiz oluyor ve kredi çekemiyorlar. Adeta iki arada bir derede bırakılıyorlar. Nişanlılık döneminde ev yüzünden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Ev sıkıntısı yüzünden maalesef ki evliliklerde boşanmaların da arttığını görüyoruz. 

Son olarak söylemek istedikleriniz nedir? 


Hollanda pasaportu olan vatandaşlarımıza bu secimin önemini vurgulamak istiyorum. Tüm kampanya boyunca dilimin döndüğünce bunu anlatmaya çalışacağım. Burada da vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Çünkü sizin oyunuz sayesinde doğrudan seçeceğiniz Eyalet Meclis üyeleri mayıs ayında dolaylı yollardan Senato üyelerini belirleyecek. Oyunuzu verirken aslında iki seçime de etkiniz olacak. Oy sandıklarına mutlaka gidin sesinizi duyurun. Sandığa giderken esinizi, dostunuzu, çocuğunuzu veya komşularınızı da götürün. Sandığa gidemeyenler ise gidenlere vekâlet versinler. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol