GÜNDEM

Avrupa ülkeleri Kovid-19 kısıtlamalarını kademeli olarak gevşetiyor

Abone Ol

Hollanda

Hollanda'da hükümet, yarından itibaren Kovid-19 tedbirlerindeki gevşeme planında ikinci aşamaya geçecek.

İkinci aşamada gevşetilen tedbirler kapsamında müzik, dans ve sanat okullarının yanı sıra hayvanat bahçesi, eğlence parkları, açık hava tiyatroları ve müzeleri 19 Mayıs'ta açılıyor.

Kafeler, açık alanlarına ve teraslarına 06.00-20.00 saatlerinde müşteri alabilecek.

Spor salonları ve kapalı yüzme havuzları, soyunma odaları kapalı kalmak kaydıyla 30 kişiyi geçmeyecek şekilde yeniden açılıyor.

26 yaşın üzerindekiler için açık havada yapılan yetişkin takım sporları da 19 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek.

Belçika

Belçika hükümetinin Kovid-19 salgınıyla ilgili belirlenen yaz için aşamalı açılma planına göre, salgında mart sonundan bu yana olumlu seyreden gidişat devam ederse haziran, temmuz ve ağustos aylarında normalleşmeye doğru yeni adımlar atılacak.

Hükümet, gevşeme adımlarını atarken hastanelerin özellikle yoğun bakım ünitelerindeki duruma ve aşılamanın nasıl ilerlediğine bakacak.

Bu kapsamda, ilk doz aşıyı olan yetişkin oranının yüzde 50'yi bulması beklenen 9 Haziran'dan itibaren restoran, kafeterya ve bar gibi işletmelerin iç mekanlarında da hizmet sunmalarına izin verilecek. Yiyecek ve içecek satan iş yerlerinin iç kısımları saat 22.00'de kapanacak. Ayrıca fuarlar, spor salonları, saunalar, kapalı çocuk oyun alanları, sinemalar ve tiyatrolar bu tarihten itibaren açılabilecek.

Almanya

Almanya'da haftalık 100 bin kişide görülen yeni Kovid-19 vaka sayısı üç gün arka arkaya 100'ün altında olan bölgelerde gece çıkma yasağı kaldırılıyor.

Ülkede, restoranlar, kafeler ve barlar kapalı kalmaya devam edecek ancak bazı bölgelerde restoranlar dışarıda masalara servis yapabilecek.

Mağazalara giriş ise ancak negatif test sonucu ibraz edilmesi halinde mümkün olabiliyor.

Okullarda, haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı 35'un altında olması durumunda açılacak.

Halihazırda ilkokul öğrencilerinin haftada iki kez korona testi yaptırdıktan sonra sınıfa girmelerine izin veriliyor.

Fransa

Fransa'da Kovid-19 tedbirleri dört aşamada gevşetiliyor. 3 Mayıs'ta gündüz saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat yasağı kaldırılırken 19.00-06.00 saatlerindeki sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Ülkede yarından itibaren aylardır kapalı olan restoran ve kafelerin terasları yeniden hizmet verebilecek. Mağazalar, müzeler, tiyatro salonları ve sinemalar da yeniden açılacak. Sokağa çıkma yasağının başlama saati 19.00’dan 21.00’e alınacak.

9 Haziran'dan itibaren sokağa çıkma yasağı 19.00 yerine 23.00'te başlayacak, kafe ve restoranların içinde hizmet verilmeye başlanacak, spor salonları yeniden açılacak. 30 Haziran'da da sokağa çıkma yasağı sona erecek. Kapalı veya açık alanda binden fazla katılımcının olduğu etkinlikler düzenlenebilecek.

Arjantin, Brezilya, Şili, Güney Afrika, Hindistan, Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'dan gelen yolculara 10 gün karantina zorunluluğu uygulanıyor.

Bu kurula uymayanlara ise 1000 avro para cezası kesiliyor.

1 Nisan'dan bu yana kamuya açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı. Bu kurula uymayanlara 135 avro para cezası veriliyor. Bar ve restoranların da alkol satışı yapması yasaklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol