ALMANYA

Almanya’da Federasyon Müslüman sporcuyu başörtüsü nedeniyle diskalifiye etti

Abone Ol

Almanya’da Uluslararası Budo Federasyonu’nun (IBF) 11 Haziran Cumartesi günü organize ettiği Almanya Şampiyonası’nda İslamofobik bir skandal yaşandı. 

Almanya, Belçika ve Hollanda’dan yüzlerce gencin katıldığı yarışmada, 16 yaşındaki Müslüman yarışmacı başörtüsü nedeniyle yarışmadan diskalifiye edildi.

Yaşanan skandal olayda genç yarışmacı, müsabakalar başlamadan önce, IBF International’ın baş hakemi tarafından, başörtüsünün yaralanmalara yol açabileceği gerekçesiyle yarışmadan diskalifiye edildi. Baş hakem, söz konusu kararı, şampiyona kurallarıyla gerekçelendirdi.

Hakem protesto edildi
Diğer bir yarışmacının babası, yarışma kuralları görmek istediğinde ise baş hakem bu defa bu kişiyi salondan men etti. Bunun ardından hakem birçok kişi tarafından protesto edildi. 

Thomas Falkenstein adındaki Budo Nüttermoor Dövüş Sporları Kursu üyesi, jüri masasındaki görevini sonlandırdı. Milli Takım Teknik Direktörü Hardwig Tomic de görevini bıraktı ve takımını şampiyonadan çekti.

Protestoların ardından daha büyük bir skandalın önlenmesi amacıyla genç sporcu, jüri tarafından puanlama yapılmama ve kask şartıyla şampiyonaya tekrardan kabul edildi. Genç sporcu kusursuz performansına rağmen şampiyonayı sıfır puanla tamamladı.

“Her türlü ayrımcılığı şiddetle kınıyoruz”
Falkenstein ve Tomic yarışma sonrası başhakeme yönelik hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. 

Söz konusu yarışma kurallarında kıyafet düzenlemesi ve başörtüsü ile alakalı herhangi bir maddenin bulunmadığı gerekçesiyle baş hakem hakkında şikâyette bulunacaklarının altını çizdi. İkili son olarak, “Her türlü ayrımcılığı şiddetle kınıyor ve bununla sonuna kadar mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Camia Haber

Foto: Sam Moghadam Khamseh - Unsplash

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol