ALMANYA

Almanya’da çocuk pasaportlarında değişiklik: Yeni pasaportlarınızı almayı unutmayın

Almanya’da yeni çocuk pasaportları artık çipli. Özellikle ülke dışına çıkacak aileler, tatil öncesi yeni pasaportlarınızı almayı unutmayın.

Abone Ol

Almanya’da Federal Meclis geçtiğimiz yıl, seyahatlerde bir yıl geçerli, yılda bir kez yenilenen ve bazı ülkelerde ek vize uygulamasına takılan çocuk pasaportlarının kullanımdan kaldırılmasını onayladı. Buna göre 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 12 yaşın altındaki çocuklar için özel çipli kimlik kartı veya pasaport alınması gerekiyor.

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinde veya Schengen bölgesi içinde geçirilecek bir tatil için 6 yıl geçerlilik süresi bulunan çocuk kimlik kartı alınabiliyor. Bu kartın ücreti 22,80 euro.

Ancak Türkiye, Arnavutluk veya Büyük Britanya gibi AB veya Schengen bölgesine dahil olmayan ülkelere seyahatler için elektronik pasaport alınması gerekiyor.

Elektronik pasaportların ücreti 23 yaş ve altındakiler için 37,50 euro, 24 yaş ve üstündekiler içinse 60 euro. Pasaport uzatmak için 6 euro ödenecek.
©Sonhaber.eu 

Fotoğraf: Federal İçişleri Bakanlığı BMI

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol